the sx20 porting thread - page 82 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum supplierdeeply

the sx20 porting thread

  • 1286 Replies
  • 454961 Views
Re: the sx20 porting thread
« Reply #810 on: 26 / July / 2010, 16:15:13 »
Advertisements
Quote
@acid2000: Does turning on into record-mode work in 1.02b?

No it boots into playback, so does my S5

Re: the sx20 porting thread
« Reply #811 on: 26 / July / 2010, 16:30:03 »
@ggeerraa
you need to download the CHDK guide here http://chdk.wikia.com/wiki/File:CHDK_UserGuide_April_2009_A4.pdf

 and there is an explanation of how to run the script for bad  pixels in the notes at around page 60 ? I think ( bear in mind that if you convert from CHDK raw to DNG in camera it means that the time in between shots gets longer to allow for the processing ..can be better to shoot raw and jpeg and then convert the raw files with DNG4PS-2 page here http://chdk.wikia.com/wiki/DNG4PS-2 ..the google link has the file ..and recently in this thread I think ? .. someone posted a reg addition to make it work with SX20 )

Also take a look here http://chdk.wikia.com/wiki/FAQ particularly at the section "Q. I've shot some RAW pictures. How do I process them?"

HTH ..:)

PS ..you'll then need to go to Adobe and download the "cameraraw" file ( free ) and /or open the DNG's in lightroom 
edited to add a PS
« Last Edit: 26 / July / 2010, 16:38:30 by Lghost »

Re: the sx20 porting thread
« Reply #812 on: 26 / July / 2010, 22:04:08 »
Thanks Lghost!, now, when I save in DNG can read it in lightroom, cameraraw and UFRaw but still without read the .crw o .cr2 files. I will try to make it work with DNG4PS-2.

Re: the sx20 porting thread
« Reply #813 on: 26 / July / 2010, 22:28:40 »
I found this

http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,5167.0.html

I take that values and works in DNGPS!!, now I can convert the CRW to DNG without problem!
thanks again Lghost


*

Offline ultimA

  • ***
  • 137
Re: the sx20 porting thread
« Reply #814 on: 31 / July / 2010, 20:27:22 »
I did some tests with a newer GCC (4.5.1 RC) and I got some interesting results.

The motivation came when I read through the list of resolved issues in the bugtracker for 4.5.1. I noticed that there was a long-standing bug (since 4.3) that caused code bloat in the generated binaries for the ARM platform, but for this version it has been fixed. So I gave it a try and got some nice results.

I followed the guide on http://chdk.wikia.com/wiki/Gcc433 to prepare 4.5.1RC for the arm-elf platform and the instructions work without any modifications. After that, I could compile chdk, there were no code changes necessary, so the migration is really easy. The best of all, I confirm that the new version produces smaller code.

DISKBOOT.bin on gcc 4.4.0: 242,065 Bytes
DISKBOOT.bin on gcc 4.5.1: 239,281 Bytes

That is a 2,7KByte win! As good as leaving out a module or two from CHDK! I tested it on my camera and it works perfectly, no issues found yet with the newer compiler. I used binutils 2.20.1. I think I'll post it to the chdk_shell thread too to suggest upgrading.
« Last Edit: 31 / July / 2010, 20:32:01 by ultimA »

Re: the sx20 porting thread
« Reply #815 on: 01 / August / 2010, 04:52:05 »
So only 102c is open now :D

For those who are interested, the 1.02d firmware works  like a charm on 1.02c !

I did some tests, there is still some little & rare bugs (freeze, strange behaviour), but scripting is ok, fonts, languages, & display stuff too. Everything is ok on overrides & settings....

Though, I will restart my work on "c" version on the UltimA work. I hope this week a real & fully 1.02c will be available.

Thansk to UltimA !

so all SX20 are covered !

Re: the sx20 porting thread
« Reply #816 on: 01 / August / 2010, 13:41:05 »
For those (beta testers) with SX20 firmware version 1.00F. Please report bugs against the lastest beta version (here: http://chdk.wikia.com/wiki/SX20), let me see, if there need to fix.

Reyalp, fe50! Can you add the 1.00f version to the trunk, if the testers reports that 1.00f has the same functionality as 1.02b?

http://chdk.neszt.hu/git/

I just downloaded the latest 1.00f FW version and so far I report that, regarding Tv, Av and ISO, overrides are OK. However any quality override does not work at all. Am I doing something wrong or is it a bug???

I keep testing other feature and report any bugs

*

Offline afrikaa

  • *
  • 21
  • Sx20 - 1.02C
Re: the sx20 porting thread
« Reply #817 on: 02 / August / 2010, 11:54:47 »
For those who are interested, the 1.02d firmware works  like a charm on 1.02c !
I did some tests, there is still some little & rare bugs (freeze, strange behaviour), but scripting is ok, fonts, languages, & display stuff too. Everything is ok on overrides & settings....
Though, I will restart my work on "c" version on the UltimA work. I hope this week a real & fully 1.02c will be available.


hi,
I have the firmware 1.02c I try the CHDK firmware for 1.02d, the scripts work, but the remote control(http://chdk.wikia.com/wiki/USB_Remote_Cable) is not working.
Has anyone tried it?
Sx20 - 1.02C


Re: the sx20 porting thread
« Reply #818 on: 02 / August / 2010, 12:55:54 »
I am happy to announce that I have a port of 1.02D (beta). The games are deactivated. It seems to work fine, but I have only done very few tests (playback, image, movie, zebra, DNG, badpixel.lua work fine), so please test. Based on acid2000's 1.02b and trunk 913.

Link to download: http://www.mediafire.com/?1bt1pkbai5din3t

I will wait for feedback and then later prepare the sourcecode for the trunk.

Thanks a lot, I was waiting for a release for my SX20 with 1.02D firmware, right now i'm going to do some test shots


Re: the sx20 porting thread
« Reply #819 on: 04 / August / 2010, 07:47:17 »
For those (beta testers) with SX20 firmware version 1.00F. Please report bugs against the lastest beta version (here: http://chdk.wikia.com/wiki/SX20), let me see, if there need to fix.

Reyalp, fe50! Can you add the 1.00f version to the trunk, if the testers reports that 1.00f has the same functionality as 1.02b?

http://chdk.neszt.hu/git/

I have the version CHDK 0.9.9-913 for 1.00F and it is not very stable. Few time I had some lockups and had to reset the camera but I can't really pin-point when and how did that happen.

What is most annoying is that simetimes when goind "<-back" from a menu to the parent menu the whole menu is lost and I have to open the menus once again.

I had trouble to open the raw images with regular dcraw supplied by ubuntu 10.04 but I finally did it with a custom new build dcraw from sources (version 9.03).

Also I don't know how to override the limit for longer exposure - it stays on 15 seconds.

Everything else seems to work.

Also I am interested if there is some possibility to display the exact value that is set for the manual focus because the manual focus scale is not really precise, or maybe input a precise value?

 

Related Topics


SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal