PowerShot SX210 IS - Porting Thread

  • 588 Replies
  • 137276 Views
*

Offline reyalp

  • ******
  • 9858
  • Publish
    Re: PowerShot SX210 IS - Porting Thread
    « Reply #80 on: 14 / August / 2010, 00:46:19 »
    Advertisements
    Better dumper, should work on FFC00000 or FF810000 cams (note, only FF810000 tested)
    Code: [Select]
    dim f,a,v,startadr=0,romsize

    private sub Initialize()
    UI.CreatePublic()
    a=LCDMsg_Create()
    LCDMsg_SetStr(a,"Running")
    System.Create()

    if memcmp(0xFFC00004,"gaonisoy",8) = 0 then
    startadr = 0xFFC00000
    LCDMsg_SetStr(a,"FFC00000")
    else
    if memcmp(0xFF810004,"gaonisoy",8) = 0 then
    startadr = 0xFF810000
    LCDMsg_SetStr(a,"FF810000")
    else
    LCDMsg_SetStr(a,"start not found!")
    Wait(1000)
    end if
    end if

    if startadr <> 0 then
    romsize = 0xFFFFFFFC - startadr
    f=Fopen_Fut("A/PRIMARY.BIN","w")
    Fwrite_Fut(startadr,romsize,1,f)
    Fclose_Fut(f)
    LCDMsg_SetStr(a,"done")
    end if
    end sub
    We've really been doing this **** the hard way, lol  :o

    edit:
    reversed address checks, since FF810000 might not be in ROM on an FFC00000 cam.
    « Last Edit: 14 / August / 2010, 01:03:37 by reyalp »
    Don't forget what the H stands for.

  • Publish
    Re: PowerShot SX210 IS - Porting Thread
    « Reply #81 on: 14 / August / 2010, 01:02:29 »
    The hello world code in the pdf doesn't seem to work though.
    After I started the camera with play button and pressed SET button, nothing happened. If I keep pressing the SET, it starts to display a clock.
    I used WinHex to verify the SCRIPT signature and it's there.

    *

    Offline reyalp

    • ******
    • 9858
  • Publish
    Re: PowerShot SX210 IS - Porting Thread
    « Reply #82 on: 14 / August / 2010, 01:06:49 »
    The hello world code in the pdf doesn't seem to work though.
    After I started the camera with play button and pressed SET button, nothing happened. If I keep pressing the SET, it starts to display a clock.
    I used WinHex to verify the SCRIPT signature and it's there.
    you have "for DC_scriptdisk" in script.req ?

    You are sure the SCRIPT string is at offset 496 ?

    You should only have to click set, and the message shows up in the upper left, in black. If you have no pictures (or that corner of the pic you are viewing is black) you might not see it.

    edit:
    Of course, it's possible canon closed this off too :)
    Don't forget what the H stands for.

  • Publish
    Re: PowerShot SX210 IS - Porting Thread
    « Reply #83 on: 14 / August / 2010, 01:27:46 »
    Quote
    you have "for DC_scriptdisk" in script.req ?

    Yes. I tried it with and without EOL.

    Quote
    You are sure the SCRIPT string is at offset 496 ?

    The string is at 0x1F0 so it should be offset 496.

    The dumper doesn't work either...
    I don't think they removed the interpreter from the OS. Probably just changed the way to activate it.

    edit: or it may be that I was doing it wrong.... wait for someone else to confirm this
    « Last Edit: 14 / August / 2010, 01:33:25 by dumper »


    *

    Offline reyalp

    • ******
    • 9858
  • Publish
    Re: PowerShot SX210 IS - Porting Thread
    « Reply #84 on: 14 / August / 2010, 01:29:03 »
    Do you have an older camera you can try it on, to make sure the disk is prepared correctly ?

    BTW, the disk probably has to be FAT16
    « Last Edit: 14 / August / 2010, 01:54:06 by reyalp »
    Don't forget what the H stands for.

  • Publish
    Re: PowerShot SX210 IS - Porting Thread
    « Reply #85 on: 14 / August / 2010, 01:36:19 »
    Quote
    Do you have an older camera you can try it on, to make sure the disk is prepared correctly ?

    Unfortunately no...
    But is it possible that you make a disk image?

    Quote
    the disk probably has to be FAT16
    Oh my card is FAT32 and its size is 8GB.

    *

    Offline reyalp

    • ******
    • 9858
  • Publish
    Re: PowerShot SX210 IS - Porting Thread
    « Reply #86 on: 14 / August / 2010, 01:46:02 »
    Oh my card is FAT32 and its size is 8GB.
    You should be able to make a single FAT16 partition on it, but first let me check whether this is actually required.

    edit:
    Nope, seems to work fine on FAT32.
    « Last Edit: 14 / August / 2010, 01:54:47 by reyalp »
    Don't forget what the H stands for.

  • Publish
    Re: PowerShot SX210 IS - Porting Thread
    « Reply #87 on: 14 / August / 2010, 02:19:42 »
    I tried the same with a 2GB card formatted as FAT16. It did not work...


    *

    Offline emlyn

    • **
    • 88
  • Publish
    Re: PowerShot SX210 IS - Porting Thread
    « Reply #88 on: 14 / August / 2010, 13:31:21 »
    I tried the same with a 2GB card formatted as FAT16. It did not work...

    I can't get it working on an IXUS 130 (SD 1400IS) either. Shame, it would have been very nice...

  • Publish
    Re: PowerShot SX210 IS - Porting Thread
    « Reply #89 on: 16 / August / 2010, 07:54:23 »
    Great news guys! I use first reyalp's dump script on A3100 and it works! But start adress is not 0xFFC00000, it's 0xFF810000
    Here this dump (24 969 204 bytes, A3100 ver. 1.00B P-ID: 31F1):
    DUMP_FF810000_A3100_1.00B.BIN - 23.81MB

    upd: I tried to light LED's on sx210 with this simple script:
    Code: [Select]
    dim f,b

    private sub Initialize()
    System.Create()
    Driver.Create()
    for b=0 to 10
    LEDDrive ( b , 0 )
    next
    end sub

    private sub Terminate()
    end sub
    but it doesn't want to start on sx210 (it works on other cameras) :(

    Can someone try to run this on sd1400/sd1300/sd3500/sd4000. If it works - there the problem in camera, if not, I suppose that Canon made some "fixes" to script running system.
    « Last Edit: 16 / August / 2010, 10:56:05 by Ameglin »

     

    Related Topics