SX50 histogram is off, but turns to always automatically

  • 5 Replies
  • 1070 Views
SX50 histogram is off, but turns to always automatically
« on: 30 / May / 2013, 10:53:52 »
Advertisements
Hi,

I have just bought a SX50 and the first thing i did was install CHDK on it due to a long and happy experience with CHDK. I have turned the histogram 'off' in CHDK menu. But after taking a few pics, and replay, histogram turns to the setting 'always' automatically. Also once my ods was set to invisible, this might have the same cause but did not reproduce so far. i use build 1.1.0-2798 FW version 100b. i think its a bug.

Paul
« Last Edit: 30 / May / 2013, 10:55:54 by rikbeter »
A70
A570, SX220 and SX50
Seven years experience using CHDK

Re: SX50 histogram is off, but turns to always automatically
« Reply #1 on: 30 / May / 2013, 11:06:20 »
This has been reported by one other user on the dpreview.com forum thread for Canon Powershots.   However,  I have been unable to reproduce it with my SX50

One theory is that its a "shortcut" being triggered accidentally from the keyboard.   There is a way to disable shortcuts in the 1.2.0 development version of CHDK.  That version works really well on the SX50 so perhaps you could try downloading it, disabling shortcts and see if the problem goes away?

BTW - its usually better to post these questions in the porting thread for the affected camera - in this case : http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=8932.250

Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: SX50 histogram is off, but turns to always automatically
« Reply #2 on: 30 / May / 2013, 16:57:10 »
thx Walter,

I will try to install that version. I have a little trouble finding the right thread. Thanks for the help.

Paul
A70
A570, SX220 and SX50
Seven years experience using CHDK

Re: SX50 histogram is off, but turns to always automatically
« Reply #3 on: 30 / May / 2013, 18:06:21 »
[size=78%]I will try to install that version. [/size]
Please report back what you learn - successful or otherwise - so that we can decide if this needs more attention.


Thanks.

Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


Re: SX50 histogram is off, but turns to always automatically
« Reply #4 on: 01 / July / 2013, 05:53:01 »
It worked. The Beta version, with shortcuts off, did not turn the histogram / or store raw (i noticed later this also turned on automatically) any more. I am a very happy user now.
A70
A570, SX220 and SX50
Seven years experience using CHDK

*

Offline dvip

  • ****
  • 451
Re: SX50 histogram is off, but turns to always automatically
« Reply #5 on: 02 / July / 2013, 10:19:21 »
The same thing with
CHDK Settings->OSD Settings->Miscellaneous Values->Show Misc Values [Shoot]
Misc Values [] is [Always] on when set to Misc Values [Shoot]

 

Related Topics