Problems updating CHDK on Canon S5is - page 2 - General Help and Assistance on using CHDK stable releases - CHDK Forum

Problems updating CHDK on Canon S5is

  • 21 Replies
  • 4421 Views
*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4031
Re: Problems updating CHDK on Canon S5is
« Reply #10 on: 08 / August / 2013, 10:56:16 »
Advertisements
@jls3512

Try 'Miscellaneous stuff -> Console -> Display last console'. Can you see error messages there after trying to use anything that relies on modules? (Lua, uBasic, the file browser, calendar, etc are all implemented in separate modules)

Re: Problems updating CHDK on Canon S5is
« Reply #11 on: 08 / August / 2013, 11:01:54 »
I get

fail to load fselect.flt
 file not fount
fail to load fselect.flt
 file not fount

Re: Problems updating CHDK on Canon S5is
« Reply #12 on: 08 / August / 2013, 11:07:54 »
just an update.. .none of the games load either.. and I also do not get the CHDK logo when it boots up, just a red box.   

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4031
Re: Problems updating CHDK on Canon S5is
« Reply #13 on: 08 / August / 2013, 11:12:39 »
I get

fail to load fselect.flt
 file not fount
fail to load fselect.flt
 file not fount
Hmm. Try erasing the chdk/books folder from the card - on a computer. Put it back into the camera, start CHDK 1.2, switch the cam off and see whether CHDK managed to recreate that folder. What operating system do you have on the computer?
The games and the logo are also in separate files btw.


*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4031
Re: Problems updating CHDK on Canon S5is
« Reply #14 on: 08 / August / 2013, 11:20:44 »
Which was the latest CHDK release that worked?
There are older CHDK 1.2 test builds here: http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=9356.msg96559#msg96559
Try installing the appropriate one (with its modules) and see whether it's usable.

The latest CHDK 1.1 release is here: https://docs.google.com/folderview?id=0B08pqRtyrObjSmNmN2tPNl9Nd1k&usp=drive_web&tid=0B08pqRtyrObjdVlCeS0wN0tWR2M#list

Re: Problems updating CHDK on Canon S5is
« Reply #15 on: 08 / August / 2013, 11:36:31 »
the latest one I was using was 1.0.0-1697  I will try downloading previous versions and report back.  I have two canon S5is Cameras, I am getting the same results on both cameras

Re: Problems updating CHDK on Canon S5is
« Reply #16 on: 08 / August / 2013, 11:42:37 »

The latest CHDK 1.1 release is here: https://docs.google.com/folderview?id=0B08pqRtyrObjSmNmN2tPNl9Nd1k&usp=drive_web&tid=0B08pqRtyrObjdVlCeS0wN0tWR2M#list

How do I download one of these.. when I click on the one I want, it just says preview unavailable... but I never wanted to preview it, I just want to download it.  I tried right clicking on it and don't have an option to save it

Re: Problems updating CHDK on Canon S5is
« Reply #17 on: 08 / August / 2013, 11:49:50 »
Which was the latest CHDK release that worked?
There are older CHDK 1.2 test builds here: http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=9356.msg96559#msg96559
Try installing the appropriate one (with its modules) and see whether it's usable.

I tried the 1.2 test build and have the same problems, however with this version, the error message is not cleared off the screen, so I can still see it.


*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4031
Re: Problems updating CHDK on Canon S5is
« Reply #18 on: 08 / August / 2013, 11:54:09 »
How do I download one of these.. when I click on the one I want, it just says preview unavailable... but I never wanted to preview it, I just want to download it.  I tried right clicking on it and don't have an option to save it
I do get a download button at the bottom, the file downloads fine. I did get a server error in my previous try, so reliability is not 100%.

I tried the 1.2 test build and have the same problems, however with this version, the error message is not cleared off the screen, so I can still see it.
As there appears to be a 'success report' for one of those files, that could mean a problem with your card. Which size is it? Can you retry with another?

Re: Problems updating CHDK on Canon S5is
« Reply #19 on: 08 / August / 2013, 11:54:32 »
Did you low level format the card like I suggested?
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

 

Related Topics