ISO fixed 80 if exposure over 1 second (S100 and others?)

  • 3 Replies
  • 1084 Views
ISO fixed 80 if exposure over 1 second (S100 and others?)
« on: 04 / September / 2013, 10:54:40 »
Advertisements
I've begun exploring CHDK on my S100 (1.02a) both new to me. Canon fix ISO to 80 with exposures over 1 second - thwarting some uses e.g. low light intervalometer. My efforts to locate a solution or to use CHDK parameters to overcome this limitation have failed so far. 

Is it possible? If yes, please can someone give me a pointer.  If not, is it likely that CHDK developments will   overcome this problem? I understand that it is a generic problem with models using the new CMOS sensor.  IS this correct?

*

Offline reyalp

  • ******
  • 11448
Re: ISO fixed 80 if exposure over 1 second (S100 and others?)
« Reply #1 on: 04 / September / 2013, 12:52:29 »
It should be possible to override this using the ISO override option in the menu, or one of the ISO override functions in script. If it doesn't work, it may be a problem with that particular port.
Don't forget what the H stands for.

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1303
Re: ISO fixed 80 if exposure over 1 second (S100 and others?)
« Reply #2 on: 04 / September / 2013, 13:48:17 »
Similar question posted to S100 porting thread, and instructions for test.
http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=7887.msg87707#msg87707

Re: ISO fixed 80 if exposure over 1 second (S100 and others?)
« Reply #3 on: 05 / September / 2013, 20:03:35 »
Thanks I seem to be on the right track now. My unfamiliarity with the CHDK OSD and settings led me to think I was not getting an override of the ISO.  Now I have to come to terms with using it.     


 

Related Topics