SX510 - page 21 - CHDK Releases - CHDK Forum supplierdeeply

SX510

  • 213 Replies
  • 58078 Views
*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: SX510
« Reply #200 on: 12 / June / 2016, 20:47:10 »
Advertisements
Did you remove PAUSE_FOR_FILE_COUNTER? There's a good chance that it's not needed if the raw hook is in dvlpseq task.
No. I did not remove it on previous version.

Here is a new version without PAUSE_FOR_FILE_COUNTER. Patch and compiled version for 101a.

*

Offline ursamajor

  • **
  • 61
  • SX150IS, SX510HS
    • Per aspera ad astra...
Re: SX510
« Reply #201 on: 13 / June / 2016, 10:37:03 »
Quote
Let me explain:
I have no idea if nafraf has this camera. If not, the only person that can provide feedback is you. If we don't see a detailed report, we tend to think that testing was insufficient and the changes would potentially break the port. And we don't make potentially untested changes official.
So, can you help us providing a bit more detailed feedback?

Just tell me what to do more than I did and I'll gladly do it.  :)

So, using the test version:
1. the image on Miniature Mode  don't have artifacts in both, DNG and JPG files.
2. no other problems concerning the images or videos on other modes. Tested it on M, P, Av, Tv and Scenes.
3. as far as I noticed, the counting of DNGs and JPGs is correct.
4. no crashes at all.

Using the official version the artifacted images appeared only in Miniature Mode. So, I suppose you must "dig" only in this part of the CHDK.
« Last Edit: 13 / June / 2016, 11:04:34 by ursamajor »
SX150IS (retired) :D, SX510HS

*

Offline ursamajor

  • **
  • 61
  • SX150IS, SX510HS
    • Per aspera ad astra...
Re: SX510
« Reply #202 on: 13 / June / 2016, 12:50:07 »
Here is a new version without PAUSE_FOR_FILE_COUNTER. Patch and compiled version for 101a.

Installed the version you attached at this post and works great. Thank you.

EDIT: still there is a problem. The number of correspondent DNG isn't the same with the JPEG's. It's delayed with 1 unit. It seems to skip a number. But not for all DNGs and JPEGs. Some have correct number. Weird.
« Last Edit: 13 / June / 2016, 13:35:08 by ursamajor »
SX150IS (retired) :D, SX510HS

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4416
Re: SX510
« Reply #203 on: 13 / June / 2016, 19:06:33 »
So, using the test version:
1. the image on Miniature Mode  don't have artifacts in both, DNG and JPG files.
2. no other problems concerning the images or videos on other modes. Tested it on M, P, Av, Tv and Scenes.
3. as far as I noticed, the counting of DNGs and JPGs is correct.
4. no crashes at all.
That's better. Please also test shooting in continuous drive mode(s).

Quote
Using the official version the artifacted images appeared only in Miniature Mode. So, I suppose you must "dig" only in this part of the CHDK.
The raw related part of CHDK is common to all shooting modes. That's why I'm asking for all these tests.

However, please wait with testing until the next test build is uploaded - the current one is not entirely OK (which is likely causing the numbering problems).


@nafraf: please shift the raw hook down with 2 instructions, so it's below the next subroutine call


*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: SX510
« Reply #204 on: 13 / June / 2016, 19:54:36 »
Thanks for the feedback.

Here is a new version including suggested changes .

*

Offline ursamajor

  • **
  • 61
  • SX150IS, SX510HS
    • Per aspera ad astra...
Re: SX510
« Reply #205 on: 14 / June / 2016, 09:49:24 »
OK, I downloaded last attached version and I'll start to test it. I come back with the report. Thank you very much for help!
SX150IS (retired) :D, SX510HS

*

Offline ursamajor

  • **
  • 61
  • SX150IS, SX510HS
    • Per aspera ad astra...
Re: SX510
« Reply #206 on: 14 / June / 2016, 10:18:45 »
Tested it rapidely in all modes and in Movie Digest mode it crashed and stucked randomly (never at first shoot), so I had remove the battery. I have to admit that I didn't test it previously in movie Digest mode. I got a "memory card error" message, never got it before.
All OK in the rest of modes. Tested M, Av, Tv, P, Auto, Continuous, High speed shooting etc. No artifacts.
« Last Edit: 14 / June / 2016, 10:29:36 by ursamajor »
SX150IS (retired) :D, SX510HS

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4416
Re: SX510
« Reply #207 on: 14 / June / 2016, 20:36:48 »
Tested it rapidely in all modes and in Movie Digest mode it crashed and stucked randomly (never at first shoot), so I had remove the battery. I have to admit that I didn't test it previously in movie Digest mode. I got a "memory card error" message, never got it before.
All OK in the rest of modes. Tested M, Av, Tv, P, Auto, Continuous, High speed shooting etc. No artifacts.
Just to confirm, are the DNGs numbered correctly now? (That should be the difference between the 2 last test builds)

About the lockup: does it also happen when using an official build?


*

Offline ursamajor

  • **
  • 61
  • SX150IS, SX510HS
    • Per aspera ad astra...
Re: SX510
« Reply #208 on: 15 / June / 2016, 08:01:15 »
I believe that the numbers of JPGs and DNGs are OK now.
The freezing in Movie Digest Mode happens even with last official version 1.4. I installed this morning last 1.4 version and made test with it.
SX150IS (retired) :D, SX510HS

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4416
Re: SX510
« Reply #209 on: 15 / June / 2016, 20:17:27 »
I believe that the numbers of JPGs and DNGs are OK now.
The freezing in Movie Digest Mode happens even with last official version 1.4. I installed this morning last 1.4 version and made test with it.
Thanks.

@nafraf
I think you can check in your changes. I'll add code to disable RAW in movie digest mode later.

 

Related Topics