SX510 - page 9 - CHDK Releases - CHDK Forum supplierdeeply

SX510

  • 213 Replies
  • 58077 Views
Re: SX510
« Reply #80 on: 09 / June / 2014, 08:36:52 »
Advertisements
Thanks for the replies guys and sorry about the delay in responding, I didn't have the notify option switched on for this thread. I have ordered this camera now and should have it within the next couple of days.

Development will be a little slow as I'm in the last year of my PhD at the moment which is a little time consuming. I will be setting up the toolchain etc over the next couple days.

Cheers!

Re: SX510
« Reply #81 on: 11 / July / 2014, 16:22:08 »
Hi. I just bought an sx510hs. I tried to download the CHDK firmware using the standard tools. They recognized a firmware V 1.01A. However it did not work well.

The interface was erratic and it really did not look right.

I download the firmware from the camera using the CBASIC script documented elsewhere in the chdk site, and surprise!

The version string detected by 'strings' is the same in both cases: 1.01A, and obviously the sizes are identical: 16MB sharp.

However the firmware files are completely different.

My firmware: md5sum = 1dddbbd2e653ec90fb4266434557f9f8
The 1.01A PRIMARY.BIN from the chdk google drive site (version 1.01A): 745d70d1a79dd44f91f003f9020fb0d1

So this means that there are maybe different subversions of the 1.01A firmware. Has anyone seen this? I am happy to upload my firmware if someone is interested.
I can also contribute the porting to that subversion if it is not too out of reach for me.

Best,

Re: SX510
« Reply #82 on: 11 / July / 2014, 16:34:06 »
The firmware dumps are always a little different as Canon stores a few things that change in the upper memory areas.

What does "erratic and did not look right" mean?  If the CHDK version loads and runs at all it's the right version loaded.

However in shooting mode you will see the Canon firmware fight with the CHDK software for control of the LCD display. Try using CHDK in playback mode as much as possible.
« Last Edit: 11 / July / 2014, 16:45:54 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: SX510
« Reply #83 on: 11 / July / 2014, 17:03:01 »
Oh this is good news. I'll give it a second try.

I did a cmp -l which shows a first difference at 10MB from the beginning of the file (0xa00041).

Ch.


Re: SX510
« Reply #84 on: 13 / July / 2014, 12:58:58 »
OK. I followed the instructions instead of relying on fully automated scripts (which wanted to create 2 partitions on the SD card) and it seems to be working as expected.

Many thanks.


Re: SX510
« Reply #85 on: 13 / July / 2014, 13:04:20 »
OK. I followed the instructions instead of relying on fully automated scripts (which wanted to create 2 partitions on the SD card) and it seems to be working as expected.
I'm curious - what "fully automated scripts" ?
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: SX510
« Reply #86 on: 01 / August / 2014, 04:10:48 »
ok downloaded the build from autobuild server
seems to work ok  other than a few crashes

particularly crashes everytime when i try to use

set_zoom (x) on a ptp interface
tried it even with chdkptp
zoom + or zoom - seems ok

however set_zoom (x) shuts down the camera

the  same  system works ok on other cameras - eg SX50hs and SX150

edit -------

ok did some more fiddling and the  set_zoom(x) works consistently in the  Auto mode
but  fails  in the  M mode and P mode

« Last Edit: 01 / August / 2014, 10:06:06 by ntstatic »

Re: SX510
« Reply #87 on: 02 / August / 2014, 02:11:52 »
seems
click 'video'

works intermittently
changing mode a few times to video and back makes  click 'video' work
(will check more later to determine what sequence makes it work)

however....

press 'video' sleep (200) release 'video' 

works consistently

- just to note tried everything from  a ptp interface
same works on sx150 and sx50hs -so not a coding issue


Re: SX510
« Reply #88 on: 29 / August / 2014, 18:55:57 »
Hi to all, I'm all new to CHDK.
 I have a sx510, and I are very satisfied with it,along its restrictions.
So, few questions: how does the ALPHA build goes? Does it crash alot? Can I brick my camera with it? What can be done if bricked? Am I able to set ISO values what I want over 1sec shutter speed? Is it secure ti use?

Sorry for much question, it's my first camera and don't want to brick it already because I don't have the money for a new one :D

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: SX510
« Reply #89 on: 30 / August / 2014, 08:47:27 »
particularly crashes everytime when i try to use

set_zoom (x) on a ptp interface
tried it even with chdkptp
zoom + or zoom - seems ok

however set_zoom (x) shuts down the camera
Please test this version.

 

Related Topics