SX510 - page 20 - CHDK Releases - CHDK Forum

SX510

  • 213 Replies
  • 42619 Views
Re: SX510
« Reply #190 on: 11 / December / 2015, 03:24:22 »
Advertisements
Quote
This is outside of the active area, which starts at x=96 according to platform_camera.h, so you could just delete everything with a lower X value.
  :D Yes, of course! I didn't think of that!

Thanks again! :)
---------------------------------
Never tie a ship to a single anchor
nor life to a single hope

Re: SX510
« Reply #191 on: 11 / December / 2015, 05:11:33 »
I was trying to compile from SVN but got errors although I seem to have my liblua installation right with all headers, seems it's a mess in Debian (Jessie8-64), anyway, no worries, I saw the precompiled binaries and was able to run it and see the whole sensor in GIMP, it's amazing, yes, a huge darker vertical line between 80 and 88, really cool, so now I understand! Thank you so much, I am attaching you the output when I tried to compile chdkptp in case it helps you, but for me I'm cool now that I was able to run it.

Thanks again! :)
---------------------------------
Never tie a ship to a single anchor
nor life to a single hope

*

Offline reyalp

  • ******
  • 12074
Re: SX510
« Reply #192 on: 11 / December / 2015, 15:54:21 »
I was trying to compile from SVN but got errors although I seem to have my liblua installation right with all headers, seems it's a mess in Debian (Jessie8-64), anyway, no worries, I saw the precompiled binaries and was able to run it and see the whole sensor in GIMP, it's amazing, yes, a huge darker vertical line between 80 and 88, really cool, so now I understand! Thank you so much, I am attaching you the output when I tried to compile chdkptp in case it helps you, but for me I'm cool now that I was able to run it.
The relevant errors are
Code: [Select]
chdkptp.c: In function ‘chdkptp_registerlibs’:
chdkptp.c:2192:2: warning: implicit declaration of function ‘luaL_register’ [-Wimplicit-function-declaration]
...
chdkptp.c:(.text.startup+0x7f): undefined reference to `luaL_register'
Given that only 'register' is causing problems, I'm guessing you haven't set USE_LUA_52=1 in config.mk or the command line.

Rather than specifying LUA_LIB etc on the command line, the suggested way to build chkdptp is to copy config-sample-linux.mk to config.mk and edit the settings as needed for your particular system.
Don't forget what the H stands for.

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1306
Re: SX510
« Reply #193 on: 02 / June / 2016, 15:53:29 »
I just downloaded and installed last 1.4 version (27.05.2016). I hoped that this last version eliminated a bug found in other older release (don't remember date, but no older than 1 month). In Miniature mode I get pics like those attached. Both affected jpg and dng. Curiously, recording movies in Miniature mode doesn't affect image.
SX510HS
A test version for fw 101a is available here.  It uses task_developseq() hook.  Please test if dng works in miniature mode, auto mode, P, etc..


*

Online ursamajor

  • **
  • 61
  • SX150IS, SX510HS
    • Per aspera ad astra...
Re: SX510
« Reply #194 on: 03 / June / 2016, 12:47:21 »
Yes, works great in miniature mode with this version. I hope that this version it's "other bugs" free.
Thank you very much!

For the traceability, the pictures attached on the other topic are these:


PS: how can I link a message on the other topic?  ???

PPS:
Quote
A test version for fw 101a is available here.  It uses task_developseq() hook. ???
You mean it's a full working version?
« Last Edit: 03 / June / 2016, 12:54:21 by ursamajor »
SX150IS (retired) :D, SX510HS

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 3979
Re: SX510
« Reply #195 on: 03 / June / 2016, 20:05:06 »
PS: how can I link a message on the other topic?
Copy the post's URL (should be in the right click menu when you right click on a post's title, assuming you're on a desktop and your browser supports that) and paste it as a link in your other post.
Quote
You mean it's a full working version?
That's a test version, it uses a different method to catch RAW data at the right moment.
Try shooting DNGs in as many shooting modes as you can, and check for these:
- are there missing DNGs
- are there badly numbered DNGs
- DNG/JPG corruption
- camera crash
And please report back if you find any anomalies.

*

Online ursamajor

  • **
  • 61
  • SX150IS, SX510HS
    • Per aspera ad astra...
Re: SX510
« Reply #196 on: 12 / June / 2016, 14:27:26 »
Test version expired.  Now what?  :blink: I didn't notice other problems at this test version. I just installed last 1.5 and 1.4 versions and still the problem isn't solved.  :( Can you correct this in the next builds?
« Last Edit: 12 / June / 2016, 14:51:54 by ursamajor »
SX150IS (retired) :D, SX510HS

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1306
Re: SX510
« Reply #197 on: 12 / June / 2016, 15:00:44 »
:( Can you correct this in the next builds?
Did you test as srsa_4c suggest?


*

Online ursamajor

  • **
  • 61
  • SX150IS, SX510HS
    • Per aspera ad astra...
Re: SX510
« Reply #198 on: 12 / June / 2016, 15:04:44 »
Already said: as fair as I tested it, no problems at test version. But last builds still have it.
SX150IS (retired) :D, SX510HS

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 3979
Re: SX510
« Reply #199 on: 12 / June / 2016, 16:32:51 »
Already said: as fair as I tested it, no problems at test version. But last builds still have it.
Let me explain:
I have no idea if nafraf has this camera. If not, the only person that can provide feedback is you. If we don't see a detailed report, we tend to think that testing was insufficient and the changes would potentially break the port. And we don't make potentially untested changes official.
So, can you help us providing a bit more detailed feedback?

edit:
@nafraf
Did you remove PAUSE_FOR_FILE_COUNTER? There's a good chance that it's not needed if the raw hook is in dvlpseq task.
« Last Edit: 12 / June / 2016, 16:38:26 by srsa_4c »

 

Related Topics