A1400 porting thread

  • 130 Replies
  • 9008 Views
*

Offline nafraf

  • *****
  • 1256
  • Publish
    A1400 porting thread
    « on: 02 / December / 2013, 20:00:28 »
    Advertisements
    I'm porting CHDK for A1400 100b. Testers are welcome. :)

  • Publish
    Re: A1400 porting thread
    « Reply #1 on: 04 / December / 2013, 04:57:42 »
    Hi Nafraf,

    I tried your binary build from http://www.filedropper.com/a1400-100b-130-3260-full  (based upon http://subversion.assembla.com/svn/nafraf/chdk/platform/a1400/ source).

    I confirmed the firmware version of my A1400 to be 1.00b using the ACID utility.

    I tried to boot chdk on the camera:
    * took a 4 Gb SD card
    * formatted it as fat32 using gparted
    * put in the magic "BOOTDISK" string at 0X1E0 using hexedit
    * copied the contents of the firmware zip file
    * locked the sd card
    * put it into the camera

    When I boot the camera, I get no information whatsoever on screen about CHDK. It seems to boot to its generic Canon firmware.

    I also had a quick look at connecting to it using the old ptpcam binary with chdk modifications that I had installed.

    ptpcam --list-devices
    Listing devices...
    bus/dev   vendorID/prodID   device model
    002/006   0x04A9/0x3264   Canon PowerShot A1400

    ptpcam --chdk
    unexpected return code 0x2005
    error: cannot get camera CHDK PTP version; either it has an unsupported version or no CHDK PTP support at all


    Is there anything that I can do to troubleshoot this?


    Kind regards,

    Mark
    « Last Edit: 04 / December / 2013, 05:14:25 by markvandenborre »

    *

    Offline nafraf

    • *****
    • 1256
  • Publish
    Re: A1400 porting thread
    « Reply #2 on: 04 / December / 2013, 06:16:48 »
    Thanks, I sent you a new version.

  • Publish
    Re: A1400 porting thread
    « Reply #3 on: 04 / December / 2013, 23:23:38 »
    [email protected]:~$ ptpcam --chdk
    <conn> mode 1
    script:1
    Code: [Select]
    <conn> luar get_buildinfo()
    script:2
    2:ret:'platform a1400
    build_date Dec  4 2013
    build_number 1.3.0
    build_time 09:08:18
    version CHDK
    platsub 100b
    build_revision 3260
    platformid 12900
    os dryos

    It switches to mode 1 ok. Many other things seem to be a problem.
    « Last Edit: 04 / December / 2013, 23:25:16 by markvandenborre »


    *

    Offline nafraf

    • *****
    • 1256
  • Publish
    Re: A1400 porting thread
    « Reply #4 on: 05 / December / 2013, 11:35:41 »
    Some tests:
    - llibtst.lua runs without problems (log in attachment)
    - ubtest runs without problems
    - Raw capture works
    - remote capture works
    - setmode.lua: Even using 2s delay, some modes fails, but using chdkptp all modes works without problems
    - file counter is implemented as done in ixus140

    *

    Offline reyalp

    • ******
    • 9858
  • Publish
    Re: A1400 porting thread
    « Reply #5 on: 05 / December / 2013, 16:34:33 »
    - file counter is implemented as done in ixus140
    FWIW, I have found that this method does not seem 100% reliable, I've raw images occasionally overwritten using an intervalometer.

    It may need PAUSE_FOR_FILE_COUNTER after all.
    Don't forget what the H stands for.

  • Publish
    Re: A1400 porting thread
    « Reply #6 on: 22 / December / 2013, 07:40:21 »
    i want to test chdk a1400

    can any one send me  some files i want to contribute for a1400

    *

    Offline nafraf

    • *****
    • 1256
  • Publish
    Re: A1400 porting thread
    « Reply #7 on: 22 / December / 2013, 22:00:04 »
    @binngo
    I sent you a PM with the link to the file.  Please test it and report.


  • Publish
    Re: A1400 porting thread
    « Reply #8 on: 23 / December / 2013, 06:09:42 »
    i have loaded that file through  Cardtrick    camera turns on shows canon  on screen and then turns off 

    i tried to turn it on through play button and  power button same  thing happened

  • Publish
    Re: A1400 porting thread
    « Reply #9 on: 23 / December / 2013, 06:23:34 »
    after few Attamps  camera booted with CHDK icon but as i pressed alt key it turned off again and now agian it goes to canon logo and turn off

     

    Related Topics