Problem turning on camera display permanently. - page 3 - Script Writing - CHDK Forum

Problem turning on camera display permanently.

  • 24 Replies
  • 4485 Views
*

Offline philmoz

  • *****
  • 3107
    • Photos
Re: Problem turning on camera display permanently.
« Reply #20 on: 19 / December / 2013, 20:24:17 »
Advertisements
The "reboot" function does not work well either, because I still have the problem that some cameras don't start up reliable. Sometimes I can see just CHDKs splash screen, then the camera turn off. This happens both when using reboot from script and when turning the camera on manually.

That sounds like a bug in the port for this camera.

Can you create a ROMLOG.LOG dump after one of these crashed startups (Miscellaneous Stuff, Debug Parameters, Save ROM crash log).
Upload the ROMLOG.LOG file here.

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)

Re: Problem turning on camera display permanently.
« Reply #21 on: 20 / December / 2013, 07:06:21 »
Hello Phil,

here it is. I had a look into it, and since PTPRspnd.StartUpPTPFrameworkClient is the last entry I tried to reboot the camera also USB-unplugged. Does not matter, same LOG contents.

A script with a single reboot() almost always shuts down the camera completely. I even can't start it then manually, I have to take off the battery.

Thanks a lot!

Re: Problem turning on camera display permanently.
« Reply #22 on: 20 / December / 2013, 07:17:50 »
I built a CHDK version with OPT_PTP disabled, and indeed the error has gone. I started a script with only the line reboot() maybe 40 times, everything ok.

As soon as I have the OPT_PTP enabled the error is there again. Strange that it only happens sometimes. Can I do some more debugging so one gets some deeper infos?

Re: Problem turning on camera display permanently.
« Reply #23 on: 20 / December / 2013, 07:21:41 »
Hmmmm. Now I have the option enabled again but this time it seems ok. I don't understand this... Sometime it is very sporadic, sometimes not.


Re: Problem turning on camera display permanently.
« Reply #24 on: 20 / December / 2013, 07:24:31 »
Ah, it seems the error only happens when having the lens extended. I wil try some more, but I'll have time that evening...

 

Related Topics