Setting focus from scripts or menus - page 5 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum supplierdeeply

Setting focus from scripts or menus

  • 556 Replies
  • 89640 Views
Advertisements
Results for:
G12 - only PressSw1AndMF passed
G1X - only PressSw1AndMF passed
SX40 - only PressSw1AndMF passed
IXUS310 - all passed
IXUS700 - all failed
Thanks Phil.  I notice the IXUS700 reports being in AUTO rather than P mode?

I guess we should look at getting the G12 into AFL by issuing set_aflock() while a shoot_half is active.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

*

Offline philmoz

  • *****
  • 3123
    • Photos
Results for:
G12 - only PressSw1AndMF passed
G1X - only PressSw1AndMF passed
SX40 - only PressSw1AndMF passed
IXUS310 - all passed
IXUS700 - all failed
Thanks Phil.  I notice the IXUS700 reports being in AUTO rather than P mode?

Still fails in P mode, updated .csv file attached.

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)

Still fails in P mode, updated .csv file attached.
I'm guess its a propcase3 camera and does not have the propcases update for ServoAF and ContinuousAF that were added yesterday?   That's why both values show as -999 ( = nil ).   Any chance the camera was actually in either of those modes?  (as I can't tell from the log).

And have you ever been able to do SD overrides with that cam?
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

*

Offline blackhole

  • *****
  • 684
  • A590IS 101b
    • Planetary astrophotography
Quote
Do you have Safety MF turned off ?  Also,  what happens if you run the tests with MF enabled ?
a590
In that case PressSw1AndMF failed


Quote
Do you have Safety MF turned off ?  Also,  what happens if you run the tests with MF enabled ?
a590
In that case PressSw1AndMF failed

Yes, me too, but the other three now work.  In fact, the results are the inverse of the results I got in Normal focus mode.

And Safety MF was OFF, in both cases.

Quote
Do you have Safety MF turned off ?  Also,  what happens if you run the tests with MF enabled ?
a590
In that case PressSw1AndMF failed
Thanks! 

The MF thing makes sense now that I think about it.  If you turn it on prior to running the script, the script effectively turns it off.  Which would make sense except that your csv files shows the camera setting focus correctly with just set_focus().  It should not have failed.   Grrrrrr.....

Also,  I'm thinking that maybe the propcase for Servo_AF is wrong somehow for the A590?  Yours reports as 31 (??) and you get different results than peabody.

This continues to be an interesting exercise - so far no tidy answers like I'd naively hoped.

Edit : I think the funky nature of the #defines that was talked about above is biting us in the provebial rear end.  Thanks for all the help so far .. hope we get more cameras in.  Once the #defines are sorted out,  we probably need to impose on everyone to try the tests again.  Groan ...
« Last Edit: 31 / December / 2013, 19:08:16 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

*

Offline philmoz

  • *****
  • 3123
    • Photos
Still fails in P mode, updated .csv file attached.
I'm guess its a propcase3 camera and does not have the propcases update for ServoAF and ContinuousAF that were added yesterday?   That's why both values show as -999 ( = nil ).   Any chance the camera was actually in either of those modes?  (as I can't tell from the log).

And have you ever been able to do SD overrides with that cam?

Ignore the IXUS700 - SD override is disabled in platform_camera.h

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)

Ignore the IXUS700 - SD override is disabled in platform_camera.h
That might not mean anything :)
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


*

Offline blackhole

  • *****
  • 684
  • A590IS 101b
    • Planetary astrophotography
Quote
Also,  I'm thinking that maybe the propcase for Servo_AF is wrong somehow for the A590?  Yours reports as 31 (??) and you get different results than peabody.
This difference is associated with the IS system.
If the "IS system"  is off then is Servo_AF: 31
If the "IS system"  is on then is Servo_AF: 30

Quote
Also,  I'm thinking that maybe the propcase for Servo_AF is wrong somehow for the A590?  Yours reports as 31 (??) and you get different results than peabody.
This difference is associated with the IS system.
If the "IS system"  is off then is Servo_AF: 31
If the "IS system"  is on then is Servo_AF: 30

Mine is 30 whether IS is enabled (shoot-only) or disabled.

 

Related Topics