SX170 porting - page 20 - DryOS Development - CHDK Forum

SX170 porting

  • 266 Replies
  • 76751 Views
*

Offline TMHKR

  • **
  • 77
  • Canon PowerShot SX170 IS (1.01a firmware)
Re: SX170 porting
« Reply #190 on: 15 / January / 2015, 16:27:11 »
Advertisements
I would like to apologize for my lack of knowledge - the HDR function was enabled after all, using the +/- button. Sorry for my previous post, long shutter images now appear normal.

As for the scripts not working, I believe the problem is that I've set the "Review image after shooting" setting to "Hold" - it would seem that scripts don't know how to get around that setting, and they wait for user interaction to continue. Scripts should be set to completely ignore any image review setting. I will test it after my battery is charged.

Edit: Scripts work fine after disabling "Hold" setting.

The only remaining problem is bracketing via custom timer, which seems to take equally-exposed images, regardless of the bracketing settings.

Thanks nafraf and srsa_4c, you're doing an awesome work.
« Last Edit: 15 / January / 2015, 19:44:47 by TMHKR »

Re: SX170 porting
« Reply #191 on: 15 / January / 2015, 17:31:32 »
Anxiously awaiting the release for 100a and 101a, I followed the harbor every day and many thanks .. nafra and srca 4a.
the programmers are masters of the world.

*

Offline TMHKR

  • **
  • 77
  • Canon PowerShot SX170 IS (1.01a firmware)
Re: SX170 porting
« Reply #192 on: 16 / January / 2015, 07:08:20 »
Enhanced Photo Operations > Av Override values are weird, there are even some negative values.

I can choose these values, in this order:
2.88, 3.02, 3.46, 4.05, 4.44, 4.95, 5.57, 6.08, 31.36, -5.-14, 8.62, -9.-38, 26.93, 18.22, 32.51, 7.09, 10.66, -18.-76

I though it's normal, but waterwingz says it's probably a bug in the port.

*

Offline TMHKR

  • **
  • 77
  • Canon PowerShot SX170 IS (1.01a firmware)
Re: SX170 porting
« Reply #193 on: 19 / January / 2015, 11:06:33 »
Wait a minute... It wasn't until now that I realized you've been patching the RAW for the 1.00a firmware.

Does that mean you'll release the alpha for 1.00a only, since there are many of us with version 1.01a?


*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: SX170 porting
« Reply #194 on: 24 / January / 2015, 12:14:28 »
Test version for 100a. Please test and report.

Re: SX170 porting
« Reply #195 on: 24 / January / 2015, 17:50:12 »
I have the firmware 101a (see with "STICK")... you can do the porting for this firmware?

*

Offline TMHKR

  • **
  • 77
  • Canon PowerShot SX170 IS (1.01a firmware)
Re: SX170 porting
« Reply #196 on: 24 / January / 2015, 18:29:03 »
I have the firmware 101a (see with "STICK")... you can do the porting for this firmware?

He'll do it for both versions, it's already in the making. I'm waiting too, prepared for further testing.

RAW should be nearly done as we speak, but there's also a bug with weird Override Av values.
« Last Edit: 24 / January / 2015, 18:32:58 by TMHKR »

*

Offline TMHKR

  • **
  • 77
  • Canon PowerShot SX170 IS (1.01a firmware)
Re: SX170 porting
« Reply #197 on: 27 / January / 2015, 13:21:39 »
Test version for 100a. Please test and report.

No one reporting? Obviously there are not many users with the older firmware.


Re: SX170 porting
« Reply #198 on: 27 / January / 2015, 14:32:56 »
If there was a compiled version for 1.01, I'd test. :-)

Re: SX170 porting
« Reply #199 on: 27 / January / 2015, 15:10:19 »
AV, TV, THE P, EVERYTHING SEEMS TO BE CORRECT, I THINK IS READY FOR AN ALPHA VERSION. UNLESS SOMEONE HAS FOUND SOME RARE THING BUT MY POINT OF VIEW THIS FOR LAUNCH.

 

Related Topics