remote script w/ flash on s3is - Script Writing - CHDK Forum

remote script w/ flash on s3is

  • 4 Replies
  • 2989 Views
*

Offline PhyrePhoX

  • *****
  • 2254
  • make RAW not WAR
    • PhyreWorX
remote script w/ flash on s3is
« on: 18 / April / 2008, 12:14:08 »
Advertisements
Hi,

i finished my remote-thingy-device so i can fire off my a620 and the s3is at the same time.
here is the problem: while my a620 uses flash in either automode (well, when its dark) or in "flash-forced" mode, the s3is is unable to flash. i used the standard remote script which uses the "shoot" command. i "unfolded" the flash, start the script, shoot my remote - the pic is taken without flash. when i disable the script (leave alt mode) and press shutter on my own flash is fired.
any experience?

ps: normally i dont need flash that much, but i wanna use the s3is' flash to ignite the slave flash, which i need for highspeed things.

hm, scratch that, dont know what was causing this.
« Last Edit: 18 / April / 2008, 13:03:17 by PhyrePhoX »

Re: remote script w/ flash on s3is
« Reply #1 on: 18 / April / 2008, 17:45:24 »
Deleted
« Last Edit: 22 / April / 2008, 18:12:32 by Barney Fife »
[acseven/admin commented out: please refrain from more direct offensive language to any user. FW complaints to me] I felt it imperative to withdraw my TOTAL participation. Nobody has my permission, nor the right, to reinstate MY posts. Make-do with my quoted text in others' replies only. Bye

*

Offline Jucifer

  • *****
  • 251
  • [A710IS]
Re: remote script w/ flash on s3is
« Reply #2 on: 19 / April / 2008, 02:26:46 »
releasing shoot_full also releases shoot_half (if I recall right)

*

Offline PhyrePhoX

  • *****
  • 2254
  • make RAW not WAR
    • PhyreWorX
Re: remote script w/ flash on s3is
« Reply #3 on: 19 / April / 2008, 03:59:40 »
well according to UBASIC/TutorialScratchpad - CHDK Wiki shoot_full waits for no thing and straight shoots, regardless of focus, flash etc. this would mean it omits shoot_half.
anyways, the problem with the flash seems to be solved, dont know what was causing it. and yes, i checked if it was caused through my own "branch" of chdk :p
its now working. thanks for your help :)
btw barney, slave flash is syncing to highspeed. well, there isnt the need of full-fledged syncing, since flash is "on" much longer than the actual shoot. the way i see it, the camera first fires the flash then opens shutter. flash duration is long enough to light the scene & ignite the slave which in return also lights the scene.


Re: remote script w/ flash on s3is
« Reply #4 on: 19 / April / 2008, 10:13:57 »
Deleted
« Last Edit: 22 / April / 2008, 18:12:52 by Barney Fife »
[acseven/admin commented out: please refrain from more direct offensive language to any user. FW complaints to me] I felt it imperative to withdraw my TOTAL participation. Nobody has my permission, nor the right, to reinstate MY posts. Make-do with my quoted text in others' replies only. Bye

 

Related Topics