Bug report: || won't fix: A550,A560,I75 || fixed: SX20,I200,I960,I970,SD870 - page 3 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum supplierdeeply

Bug report: || won't fix: A550,A560,I75 || fixed: SX20,I200,I960,I970,SD870

  • 82 Replies
  • 10318 Views
*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: Bug report? A560, SD870, IXUS 960, SX20, IXUS 75, A550, IXUS 970
« Reply #20 on: 14 / July / 2014, 17:45:53 »
Advertisements
I didn't see anything that resembles a zebra. Just plain white areas when pointed towards a lamp.
When "Mode: Solid" selected, plain areas are expected. See this: http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK_User_Manual#Zebra_mode

*

Offline koshy

  • *****
  • 1037
Re: Bug report? A560, SD870, IXUS 960, SX20, IXUS 75, A550, IXUS 970
« Reply #21 on: 14 / July / 2014, 18:08:20 »
There was no coverage at all. No zebra, no solid. It was solid bright white in either mode. Just what one would expect from an over exposed lamp.
Koshy had a little ELPH which wasn't white as snow but everywhere that Koshy went the ELPH was sure to go. (actually an SD, but that detail ruins the rhyme...)

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: Bug report? A560, SD870, IXUS 960, SX20, IXUS 75, A550, IXUS 970
« Reply #22 on: 14 / July / 2014, 19:16:02 »
Please try zebra with this version.
« Last Edit: 29 / July / 2014, 08:54:24 by nafraf »

*

Offline koshy

  • *****
  • 1037
Re: Bug report? A560, SD870, IXUS 960, SX20, IXUS 75, A550, IXUS 970
« Reply #23 on: 14 / July / 2014, 20:07:05 »
Please try zebra with this version.
No Zebra, same behavior as before.
Koshy had a little ELPH which wasn't white as snow but everywhere that Koshy went the ELPH was sure to go. (actually an SD, but that detail ruins the rhyme...)


*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: Bug report? A560, SD870, IXUS 960, SX20, IXUS 75, A550, IXUS 970
« Reply #24 on: 14 / July / 2014, 23:17:55 »
No Zebra, same behavior as before.
It's weird, according to comments in http://chdk.wikia.com/wiki/SX20, zebra works for 102d.  In test version, 102d/lib.c and 100b/lib.c are matching, then I was expecting the same result  :blink:

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: Bug report? A560, SD870, IXUS 960, SX20, IXUS 75, A550, IXUS 970
« Reply #25 on: 15 / July / 2014, 10:27:36 »
Test version for ixus970_sd890 100c=100d.
Changes:
- Fix power up button detection
- CHDK loaded in ARAM
« Last Edit: 15 / July / 2014, 20:41:43 by nafraf »

*

Offline koshy

  • *****
  • 1037
Re: Bug report? A560, SD870, IXUS 960, SX20, IXUS 75, A550, IXUS 970
« Reply #26 on: 15 / July / 2014, 19:14:10 »
Test version for ixus970_sd890 100c=100d.
This doesn't work. With the power button camera won't start.
With the play button it comes up but says "Error missing modules" and stops there.

On the zebra business: Can you please name a few cameras where zebra is known to work an instruct how to get it to show?
I'd like to know that I'm doing the right thing before continuing with the SX20.

I didn't look at the Ixus 860 version you posted yet.
The "full tests required" held me back; limited resources in terms of time, but I'll do it eventually.
Koshy had a little ELPH which wasn't white as snow but everywhere that Koshy went the ELPH was sure to go. (actually an SD, but that detail ruins the rhyme...)

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: Bug report? A560, SD870, IXUS 960, SX20, IXUS 75, A550, IXUS 970
« Reply #27 on: 15 / July / 2014, 20:27:43 »
I tested zebra on A495, A810, A1400, SX160.
Probably you have access to SX510, zebra works, but there are some refresh issues.


« Last Edit: 15 / July / 2014, 20:44:18 by nafraf »


Re: Bug report? A560, SD870, IXUS 960, SX20, IXUS 75, A550, IXUS 970
« Reply #28 on: 15 / July / 2014, 20:35:28 »
On the zebra business: Can you please name a few cameras where zebra is known to work an instruct how to get it to show?
Also works on the A560, A1200,  G10, and ixus120_sd940 if that helps.

Just go to the zebra menu and select Draw Zebra [ * ]


http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK_1.2.0_User_Manual#Zebra_.28show_over_.26_under_exposure.29
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: Bug report? A560, SD870, IXUS 960, SX20, IXUS 75, A550, IXUS 970
« Reply #29 on: 15 / July / 2014, 20:41:22 »
Please test this version (ixus970_sd890 100c=100d)
« Last Edit: 29 / July / 2014, 08:54:39 by nafraf »

 

Related Topics