Trouble with fast motion detect and/or CHDK on ELPH 310HS

  • 16 Replies
  • 2693 Views
Trouble with fast motion detect and/or CHDK on ELPH 310HS
« on: 07 / September / 2014, 17:22:02 »
Advertisements
I have used fast MD on A 590IS for years, both the lua version and Fudgey's original.  I can't get it working on my ELPH 310HS.  I am getting an odd (to me) error.

Thoughts?

Please see attachments.

Thanks,
Terry

Re: Trouble with fast motion detect and/or CHDK on ELPH 310HS
« Reply #1 on: 07 / September / 2014, 17:27:20 »
Looks like you do not have CHDK properly installed on the SD card of your ELPH310HS.  There is at least one file missing ( A/CHDK/LUALIB/propcase.lua ). 

How did you setup and configure your SD card?  The currently recommended method is to use STICK

Note that if it's a large card > 4G you do not need and can't use dual partitions like you did for your A590. You probably want to low level format any dual partition card prior to using in with your 310.
« Last Edit: 07 / September / 2014, 17:41:01 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: Trouble with fast motion detect and/or CHDK on ELPH 310HS
« Reply #2 on: 08 / September / 2014, 21:45:12 »
This evening I "started over."  Format SD, use STICK to install CHDK, made card bootable, re-downloaded MDFB2013_1v1.ZIP then extracted motion detect lua file to SCRIPTS.

Motion detect script now working!  Shocking, I know.  Ha, ha.

I don't know where I went wrong.  Appreciate the help.  Next will try to get some hummingbird shots.

Thanks,
Terry

Re: Trouble with fast motion detect and/or CHDK on ELPH 310HS - New Info
« Reply #3 on: 17 / September / 2014, 12:14:11 »
OK, I have better determined the circumstance of the script error.

If the camera does not display an image on startup the script runs as it should.



If at least one image type file exists in DCIM\Subfolder\ then the script fails with the "prop" error.



If you have an "easy" solution let me know.  Otherwise I would not spend too much time on it.  After all, I am the only person in the world experiencing this problem. :-[

Thanks again,
Terry
Anyway, I can work around the error. 



Re: Trouble with fast motion detect and/or CHDK on ELPH 310HS
« Reply #5 on: 17 / September / 2014, 18:03:45 »
I just tried another SD card, same behavior.  FWIW, interval.lua runs normal under the same condition that causes the error in motion detect.lua.

Puzzled,
Terry

Re: Trouble with fast motion detect and/or CHDK on ELPH 310HS
« Reply #6 on: 17 / September / 2014, 18:38:20 »
I just tried another SD card, same behavior.  FWIW, interval.lua runs normal under the same condition that causes the error in motion detect.lua.
It certainly seems very strange that you only see the problem after images have been added to your SD card.

However, interval.lua does not use (or try to access) the file that is causing your error (A/CHDK/LUALIB/propcase.lua) so I would not expect it to fail the way the other script does.

Update : try the simple little script attached here?
« Last Edit: 17 / September / 2014, 18:53:35 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 3629
Re: Trouble with fast motion detect and/or CHDK on ELPH 310HS
« Reply #7 on: 17 / September / 2014, 19:14:48 »
If the script is set to "autorun", it might somehow clash with camera routines that open image files, resulting in fopen() failure.


Re: Trouble with fast motion detect and/or CHDK on ELPH 310HS
« Reply #8 on: 17 / September / 2014, 21:37:26 »
No autorun.

Terry

Re: Trouble with fast motion detect and/or CHDK on ELPH 310HS
« Reply #9 on: 17 / September / 2014, 21:43:11 »
testprop runs no problem motion detect same error.

Weird,
Terry

 

Related Topics