supplierdeeply

Help Please

  • 8 Replies
  • 1219 Views
Help Please
« on: 23 / September / 2014, 20:20:00 »
Advertisements
I am very new to this and need help. I have a Canon Sx510Hs 1.01A is there anyway I can add scripts and if so how. I would like to unlock my ISO at long shutter and more things if someone would help I would really appreciate it.

Re: Help Please
« Reply #1 on: 24 / September / 2014, 00:30:05 »
You really need to do some reading and experimenting and then come back here and ask questions about things you still don't understand.

Here's a good start on that :

link> CHDK User Manual
link> CHDK for Dummies
link> Forum Thread on Getting Started
link> CHDK in Brief
link> CHDK User Quick Start Guide
link> CHDK Wiki FAQ
link> CHDK Firmware Usage
link> CHDK Installation Guide
link> One Page Users Guide
link> Prepare Your SD Card

Pay particular attention to the last link in this list - especially that part at the top of the linked page that suggests you use the STICK utility.

Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: Help Please
« Reply #2 on: 24 / September / 2014, 10:54:43 »
Thanks I have looked and read over but my camera isnt on the firmware site. Does this mean I can't do it?

*

Offline zeno

  • *****
  • 882
Re: Help Please
« Reply #3 on: 24 / September / 2014, 13:12:14 »
The SX510 build 101a definitely IS available - but only as a trunk (CHDK 1.3) build not a stable (CHDK 1.2) build. That shouldn't matter at all.

Use my STICK app to download a build and prepare a card - http://www.zenoshrdlu.com/stick/stick.html

Dave
A570, S100, Ixus 127
Author of ASSIST, STICK, WASP, ACID, SDMInst, LICKS, WICKS, MacBoot, UBDB, CFGEdit


Re: Help Please
« Reply #4 on: 24 / September / 2014, 19:11:09 »
Dave that worked!!! Ok now how do I get into scripts on the camera and how do I get scripts?

Re: Help Please
« Reply #5 on: 24 / September / 2014, 19:49:02 »
Never mind once I played around with it I got it.

Re: Help Please
« Reply #6 on: 27 / September / 2014, 20:26:43 »
Having a problem with motion script, once it shoots it continues to shoot without any motion. Any ideas how to fix this?

Re: Help Please
« Reply #7 on: 27 / September / 2014, 20:33:34 »
Having a problem with motion script, once it shoots it continues to shoot without any motion. Any ideas how to fix this?
http://chdk.wikia.com/wiki/Motion_Detection#Performance_Tuning_.28Sensitivity.29
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


*

Offline ahull

  • *****
  • 634
Re: Help Please
« Reply #8 on: 28 / September / 2014, 05:36:01 »
A couple of other observations, make sure the AF assist lamp is off, and try locking auto-focus at the distance you require.

 

Related Topics