looks like a zoom crash - page 2 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum

looks like a zoom crash

  • 15 Replies
  • 4645 Views
Re: looks like a zoom crash
« Reply #10 on: 09 / January / 2015, 23:55:36 »
Advertisements
should I use
Code: [Select]
set_aflock(1)
zoom(...)
set_aflock(0)
to completely disable autofocusing during the zooming?
Sounds like a simple test.  Please try it and report the results here?
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4416
Re: looks like a zoom crash
« Reply #11 on: 10 / January / 2015, 08:41:54 »
I have changed AF frame from "Face AiAf" to "Center" and the same crash happened again.
Can you try increasing CAM_NEED_SET_ZOOM_DELAY as I suggested?

*

Offline timgor

  • ***
  • 150
Re: looks like a zoom crash
« Reply #12 on: 13 / January / 2015, 11:35:34 »
Can you try increasing CAM_NEED_SET_ZOOM_DELAY as I suggested?
The zoom stabilized with CAM_NEED_SET_ZOOM_DELAY=300
It looks like the second crash depends on auto-focusing and it has been running with
Code: [Select]
set_aflock(1)
zoom(...)
set_aflock(0)
for 3 days. I'll continue this test.
Can you please commit CAM_NEED_SET_ZOOM_DELAY=300?

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4416
Re: looks like a zoom crash
« Reply #13 on: 13 / January / 2015, 18:10:15 »
Can you try increasing CAM_NEED_SET_ZOOM_DELAY as I suggested?
The zoom stabilized with CAM_NEED_SET_ZOOM_DELAY=300
It looks like the second crash depends on auto-focusing and it has been running with
Code: [Select]
set_aflock(1)
zoom(...)
set_aflock(0)
for 3 days. I'll continue this test.
Can you please commit CAM_NEED_SET_ZOOM_DELAY=300?
I gladly would, but I'm not sure if it solves any problems. According to your reports, you experienced rare crashes with and without CAM_NEED_SET_ZOOM_DELAY. It's set_aflock() that actually seems to make a difference at this point.


*

Offline timgor

  • ***
  • 150
Re: looks like a zoom crash
« Reply #14 on: 14 / January / 2015, 20:02:27 »
Quote
According to your reports, you experienced rare crashes with and without CAM_NEED_SET_ZOOM_DELAY
logic is not clear
The first independent problem with 100% crash was  ROMLOG1 that has been solved with CAM_NEED_SET_ZOOM_DELAY = 300. Another independent problem is a rare crash with ROMLOG2 that has not been solved. Why the first one should not be committed because the second one is not resolved yet?
ROMLOG1 and ROMLOG2 are different bugs after all.
« Last Edit: 14 / January / 2015, 20:05:29 by timgor »

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4416
Re: looks like a zoom crash
« Reply #15 on: 15 / January / 2015, 17:24:16 »
The first independent problem with 100% crash was  ROMLOG1 that has been solved with CAM_NEED_SET_ZOOM_DELAY = 300.
This was not clear to me, now I understand. Fix committed: trunk, 1.3.
Quote
ROMLOG1 and ROMLOG2 are different bugs after all.
This kind of bug can cause several kind of asserts. As I pointed out earlier, the underlying reason is the same: CHDK and the firmware attempt to adjust the focus at the same time.

 

Related Topics