supplierdeeply

SX530HS USB Remote not working without running script

  • 6 Replies
  • 1693 Views
SX530HS USB Remote not working without running script
« on: 11 / August / 2015, 03:29:15 »
Advertisements
I have ported the SX530HS-100c code to SX530HS-100a code. Everything seems to be working fine, except the USB remote.

When I set the remote to trigger a script, it triggers the script when in "<alt>" mode. So the USB "key" is working.

But, when I set the settings to "OnePush", "Normal", nothing happens.

What can I do or where can I start to look at the cause?

Re: SX530HS USB Remote not working without running script
« Reply #1 on: 11 / August / 2015, 06:00:34 »
The USB remote will only take a picture when you exit <ALT> and are back in normal Canon shooting mode.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: SX530HS USB Remote not working without running script
« Reply #2 on: 11 / August / 2015, 08:01:59 »
The USB remote will only take a picture when you exit <ALT> and are back in normal Canon shooting mode.

This is the default and I tried this, but nothing happens. When I go into <alt> mode then things starts happening, but in "normal" mode, nothing.

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1296
Re: SX530HS USB Remote not working without running script
« Reply #3 on: 11 / August / 2015, 08:40:18 »
Could you post the 100a firmware? I think that it is not part of firmware dump repository.


Re: SX530HS USB Remote not working without running script
« Reply #4 on: 11 / August / 2015, 08:45:30 »
But, when I set the settings to "OnePush", "Normal", nothing happens.
Did you also set the Remote Enable [ * ] menu entry?

Update :  try the attached script and see what it does?
« Last Edit: 11 / August / 2015, 09:06:02 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: SX530HS USB Remote not working without running script
« Reply #5 on: 14 / August / 2015, 03:41:51 »
Could you post the 100a firmware? I think that it is not part of firmware dump repository.

What is the easiest way to dump, as I don't have access to the repository?

I have it currently on: https://www.dropbox.com/s/gcuef1yveunpw4n/PRIMARY.BIN?dl=0

*

Offline fe50

  • ******
  • 3083
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: SX530HS USB Remote not working without running script
« Reply #6 on: 23 / August / 2015, 13:34:15 »
Added the
  • SX530 1.00A
full 16MB dump by gvandyk from this forum post to the CHDK P&S FW dumps repository.

 

Related Topics