SX60HS Porting - page 89 - DryOS Development - CHDK Forum  

SX60HS Porting

  • 915 Replies
  • 216033 Views
Re: SX60HS Porting
« Reply #880 on: 18 / April / 2018, 14:10:07 »
Advertisements
Quote
ALT mode on and off with short press 'Video'. when there goes a video recording and when not. after some seconds showed hint on display. no crash, work stable.
:D

Quote
now Play toggle ALT mode. change between Preview and Shoot mode with long press Play.
I'll do some code cleaning and change back the default ALT key to be Playback...and post that build for you later today.  Let us know here if you encounter any more problems or mysteries. After a few days I'll post a patch for SVN inclusion.

Re: SX60HS Porting
« Reply #881 on: 18 / April / 2018, 16:00:01 »
I'll do some code cleaning and change back the default ALT key to be Playback...and post that build for you later today.  Let us know here if you encounter any more problems or mysteries.
WiFi button is more convenient for ALT. it is not used so often and is near the Menu button.
can not see Zebra, i take settings from my SX40, and they not working.
maybe this is due to the screen resolution? this is Grid 3:8

Re: SX60HS Porting
« Reply #882 on: 18 / April / 2018, 19:04:20 »
Grids on digic 6 and higher resolution LCDs are a problem.  Right now the solution is to manually adjust and redo them.  As for zebra, I think it only works in shooting mode (I could be wrong)  and thresholds will need to be adjusted as well for the sx60

Re: SX60HS Porting
« Reply #883 on: 19 / April / 2018, 12:01:02 »
As promised, here is the working release for 100h firmware.  ALT key defaults to Play.

Edit: sorry wrong attachment, deleted
« Last Edit: 19 / April / 2018, 14:00:36 by 62ndidiot »


Re: SX60HS Porting
« Reply #884 on: 19 / April / 2018, 13:28:28 »
sx60hs-100h-prealpha-v9.zip
this is renamed sx60hs-100h-prealpha-v8.zip :D file compare -> equal

ps: just in case, maybe this old info will be useful

Re: SX60HS Porting
« Reply #885 on: 19 / April / 2018, 13:59:23 »
whoops! you are correct.  forgot a step in making a new distribution.  Here is the correct file:

Re: SX60HS Porting
« Reply #886 on: 19 / April / 2018, 17:28:44 »
sx60hs-100h-prealpha-v9.zip
at first look, all main function is work correctly.
checked:
+ enchanced Photo Operation
+ Video Parameters
+ Edge overlay
+ Histogram
- Zebra (i see something only if 'RGB Zebra' is on)
+ Script's (Draw test work like Grid, on one quarter of screen)
+ CHDK Seting (Misc., DOF, Battery, Clock, e.t.c.), my favorite ALT button is WiFi :)
+ Miscellaneous (browser, File Reader, Games, Tools, e.t.c.)


Re: SX60HS Porting
« Reply #887 on: 19 / April / 2018, 22:26:40 »
I'll have to let someone else comment on zebra.  I find it confusing.  Check your color settings.  Mine works both in rgb and without.  I set the upper threshold down at 22 and aimed at a ceiling light.  In rgb the light gets covered by a dark blue, without rgb an orange colour which is in my settings.  As for underexposure I must not understand something.  It doesn't seem to work.  But I know it worked in the past. 
One thing that would be good to test is motion detection... maybe use mdtune.bas


Re: SX60HS Porting
« Reply #888 on: 20 / April / 2018, 01:25:05 »
One thing that would be good to test is motion detection...
motion.bas is working, later check MD_Tune.bas...

Re: SX60HS Porting
« Reply #889 on: 20 / April / 2018, 16:17:00 »
I set the upper threshold down at 22 and aimed at a ceiling light.
. . . . .
One thing that would be good to test is motion detection... maybe use mdtune.bas
+ MD_Tune.bas : all settings work.
+ Zebra : UnderExposure = 20, OverExposure = 22

 

Related Topics