EOS M3 porting - page 67 - DryOS Development - CHDK Forum

EOS M3 porting

  • 663 Replies
  • 233378 Views
Re: EOS M3 porting
« Reply #660 on: 04 / June / 2020, 06:30:48 »
Advertisements
Edit:  one thing I noticed is that when I set the disable LCD off to always, when I turn off the camera and turn back on again, that is still set to always but doesn't work.  The screen turns off at set interval.  I have to set it back to never, go back out of the menus, then go back in and set to always, then it sticks.
FWIW, this has been reported before: https://chdk.setepontos.com/index.php?topic=13993.msg142640#msg142640

It may be sufficient to just enter and exit alt after starting up.

Since this has now come up more than once, maybe it would be worth adding code to delay the initial call.

thanks - but I have confirmed that going into alt mode and exiting does not fix it.  You actually have to go and change the setting on it and exit alt mode, turn off the camera, then turn it on again and then go back in and change it before it works.
« Last Edit: 04 / June / 2020, 06:33:28 by LordPsycke »

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4228
Re: EOS M3 porting
« Reply #661 on: 04 / June / 2020, 17:45:10 »
Since this has now come up more than once, maybe it would be worth adding code to delay the initial call.
Apparently, not everyone is affected by this issue. We'd need someone who is experiencing the issue and willing to assist with tests (starting with answering the "does it happen with a different card" question I tried to ask in the other thread).
The M10 port has extra code for delaying spytask until task_Startup finishes, but I added that to prevent a crash.

Re: EOS M3 porting
« Reply #662 on: 25 / June / 2020, 10:33:57 »
Hello. Clean HDMI script is working well on my Canon M3. Has anyone managed to output 60fps?

The M3 only supports 25 & 50, not 60.

*

Offline Ant

  • ****
  • 440
Re: EOS M3 porting
« Reply #663 on: 26 / June / 2020, 10:25:12 »
The M3 only supports 25 & 50, not 60.

You can try to switch from PAL to NTSC there:
Menu -> SETUP1 -> Video system   


 

Related Topics