The menu doesn't show on my canon s100

  • 2 Replies
  • 621 Views
The menu doesn't show on my canon s100
« on: 21 / August / 2016, 21:54:31 »
Advertisements
Hello,
I have just downloaded the s100-102a-1.5.0-4676-full version for the canon s100. I did all the steps many times and I don't know where is the problem. The chdk logo appears when I start it with the play button and after pressing shutter I go to camera mode with the baterry percentage information as If I was with the chdk. But if I press the menu button or the func set button it doesn't show up the chdk menu, it appears the normal one, the standard. What am I doing wrong? Please help me. Thank you.

*

Offline reyalp

  • ******
  • 11266
Re: The menu doesn't show on my canon s100
« Reply #1 on: 21 / August / 2016, 22:07:49 »
Hello,
I have just downloaded the s100-102a-1.5.0-4676-full version for the canon s100. I did all the steps many times and I don't know where is the problem. The chdk logo appears when I start it with the play button and after pressing shutter I go to camera mode with the baterry percentage information as If I was with the chdk. But if I press the menu button or the func set button it doesn't show up the chdk menu, it appears the normal one, the standard. What am I doing wrong? Please help me. Thank you.
You need to press the CHDK "alt" button before you can access the CHDK menu. On this camera, it's it defaults to the playback button.
If you click playback, <alt> should appear at the bottom of the screen. You can then use menu to access the CHDK menu. When you are done configuring CHDK settings, press the alt button again to return to normal canon controls so you can shoot.

Long press the playback button to access the original canon firmware function
Don't forget what the H stands for.

Re: The menu doesn't show on my canon s100
« Reply #2 on: 22 / August / 2016, 16:42:14 »
 :) :) thanks it worked!!

 

Related Topics