supplierdeeply

SX420 IS port

  • 34 Replies
  • 19024 Views
*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 3728
Re: SX420 IS port
« Reply #10 on: 04 / July / 2018, 12:27:23 »
Advertisements
Hello.
Me and blackhole have been doing some back and forth with builds and crash logs, and we have run out of ideas for the moment. We still haven't managed to get CHDK to boot, and here's the behaviour that I can observe when trying to boot from an SD card:
- If I press the POWER or PLAY button, the lens extends and the camera crashes within two or three seconds. No CHDK logo is visible, only the normal viewfinder in both cases.
- If I press and hold the PLAY button, the lens doesn't extend but the camera still crashes. It doesn't show a CHDK logo, or the play mode interface with the pictures and videos I have taken.

I have attached a ROMLOG of the latest crash, the ISR task seems to be crashing.
Any ideas on how to proceed?
Cheers
The PC register in romlog has the value of 0x3D3D3D3C. It is obviously invalid. The nature of corruption makes me suspect that CHDK is trying to draw its bitmap overlay at the wrong place (that's why you don't see any sign of it on screen).
So, there is likely something wrong with bitmap_buffer and/or active_bitmap_buffer. At the very least, I'd try changing vid_get_bitmap_active_buffer() in lib.c to
Code: [Select]
void *vid_get_bitmap_active_buffer() {
    return bitmap_buffer[active_bitmap_buffer&1];
}

*

Offline blackhole

  • *****
  • 642
  • A590IS 101b
    • Planetary astrophotography
Re: SX420 IS port
« Reply #11 on: 04 / July / 2018, 13:22:13 »
So, there is likely something wrong with bitmap_buffer and/or active_bitmap_buffer. At the very least, I'd try changing vid_get_bitmap_active_buffer() in lib.c to
Code: [Select]
void *vid_get_bitmap_active_buffer() {
    return bitmap_buffer[active_bitmap_buffer&1];
}
You're right, I see the error in stubs_min.S
Thanks for the advice!

*

Offline blackhole

  • *****
  • 642
  • A590IS 101b
    • Planetary astrophotography
Re: SX420 IS port
« Reply #12 on: 05 / July / 2018, 13:12:15 »
The edited stubs_min.S file is attached.
This solves the problems described in the post above.

*

Offline blackhole

  • *****
  • 642
  • A590IS 101b
    • Planetary astrophotography
Re: SX420 IS port
« Reply #13 on: 14 / August / 2018, 08:18:13 »
This port is completed for the firmware version 1.00a, but nobody wants to go through the final tests. :(
If anyone wants to run these tests, let me know.
http://chdk.wikia.com/wiki/Testing?


Re: SX420 IS port
« Reply #14 on: 14 / August / 2018, 12:21:54 »
I'll do some testing.  How do I get the port?

*

Offline blackhole

  • *****
  • 642
  • A590IS 101b
    • Planetary astrophotography
Re: SX420 IS port
« Reply #15 on: 14 / August / 2018, 14:43:37 »
I'll do some testing.  How do I get the port?
I've sent you a download link, the test version will work for the next 15 days.

Re: SX420 IS port
« Reply #16 on: 14 / August / 2018, 14:59:14 »
Thanks Blackhole.

Re: SX420 IS port
« Reply #17 on: 14 / August / 2018, 18:18:14 »
I ran hooktest.lua  The hooktest.log is attached


*

Offline blackhole

  • *****
  • 642
  • A590IS 101b
    • Planetary astrophotography
Re: SX420 IS port
« Reply #18 on: 14 / August / 2018, 18:31:36 »
Thank you !
We need a better capt_seq.c
I'll send you a download link when i do it.

Re: SX420 IS port
« Reply #19 on: 15 / August / 2018, 12:43:11 »
I tried the new build and it did fix the problem of 2 pics per interval on the interval script, but the motion detect script still snaps twice for each movement.  Also the focus square overwrites the CHDK menu, so you have to put the lense cap on to use the menu.  I attached a new hooktest.log

 

Related Topics