SX420 IS port - page 6 - DryOS Development - CHDK Forum

SX420 IS port

  • 82 Replies
  • 30601 Views
*

Offline Caefix

  • *****
  • 778
  • Sorry, busy deleting test shots...
Re: SX420 IS port
« Reply #50 on: 27 / October / 2020, 12:11:47 »
Advertisements
Not my cam ...  :( , but some first aid:
Try to get Romlog before next crash happens...
https://chdk.setepontos.com/index.php?topic=14125.msg144321#msg144321
CHDK menu: miscellaneous stuff -> enable lua native calls...
Run with default settings...  ::)
All lifetime is a loan from eternity.

*

Offline reyalp

  • ******
  • 13621
Re: SX420 IS port
« Reply #51 on: 28 / October / 2020, 00:20:36 »
Not my cam ...  :( , but some first aid:
Try to get Romlog before next crash happens...
https://chdk.setepontos.com/index.php?topic=14125.msg144321#msg144321
CHDK menu: miscellaneous stuff -> enable lua native calls...
Run with default settings...  ::)
FWIW, there's no need to use an extra script get the romlog, you can use the CHDK menu
Miscelaneous stuff->debug parameters->Save ROM crash log.

@Pedro
If subject distance override crashes, running mf_test.lua could be helpful: https://chdk.fandom.com/wiki/Testing#mftest.lua
Don't forget what the H stands for.

*

Offline blackhole

  • *****
  • 856
  • A590IS 101b
    • Planetary astrophotography
Re: SX420 IS port
« Reply #52 on: 28 / October / 2020, 02:48:36 »
@reyalp
This patch does not appear to have been added to SVN: https://chdk.setepontos.com/index.php?topic=650.msg138624#msg138624
That could be a problem.
The csv file of mf_test is here: https://chdk.setepontos.com/index.php?topic=13472.msg138609#msg138609

*

Offline reyalp

  • ******
  • 13621
Re: SX420 IS port
« Reply #53 on: 28 / October / 2020, 03:07:56 »
@reyalp
This patch does not appear to have been added to SVN: https://chdk.setepontos.com/index.php?topic=650.msg138624#msg138624
That could be a problem.
Thanks, looks like I missed that one  :-[

Added in 5603.

Build attached.

@Pedro: In this build, SD override should no longer crash, but it will not work while the camera is in autofocus. It may work if you set the camera to AF Lock mode or use a script that calls set_mf(true) first.
Don't forget what the H stands for.


*

Offline Pedro

  • *
  • 16
Re: SX420 IS port
« Reply #54 on: 28 / October / 2020, 10:03:06 »
Ran the test, AF settings set to off. Apparently the sx420 doesn´t have a native AF lock other than holding the shutter halfway. First test, all enabled, crashed the camera (log shows data not written completely). Second test, only set_mf(), successful. Third, set_focus() failed, shut down cam and wrote data only halfway. Fourth and last, set_aflock(), worked (didn´t crash at least, couldn´t really read what the screen said)

*

Offline Pedro

  • *
  • 16
Re: SX420 IS port
« Reply #55 on: 28 / October / 2020, 10:04:41 »
By the way, I was using the new FW. Apparently the cam doesn´t crash anymore after setting the SD override, but it still does its own focus (which I think renders it quite useless)

*

Offline blackhole

  • *****
  • 856
  • A590IS 101b
    • Planetary astrophotography
Re: SX420 IS port
« Reply #56 on: 28 / October / 2020, 12:05:35 »
By the way, I was using the new FW. Apparently the cam doesn´t crash anymore after setting the SD override, but it still does its own focus (which I think renders it quite useless)
Have you tried setting the focus mode to Infinity first, using the Canon's menu?

*

Offline Pedro

  • *
  • 16
Re: SX420 IS port
« Reply #57 on: 28 / October / 2020, 12:44:46 »
Have you tried setting the focus mode to Infinity first, using the Canon's menu?
Will try right now... set_focus crashed it all the same. Apparently, set_focus fails and crashes the camera, set_aflock test works and  passes, but the set_mf fails, even though it does not shut down (the script output says "failed")


*

Offline Pedro

  • *
  • 16
Re: SX420 IS port
« Reply #58 on: 28 / October / 2020, 12:47:36 »
set_mf now passed, made the focus rectangle larger. Not sure if related. Infinity mode not set

*

Offline blackhole

  • *****
  • 856
  • A590IS 101b
    • Planetary astrophotography
Re: SX420 IS port
« Reply #59 on: 28 / October / 2020, 13:02:41 »
Is the camera in P shooting mode?
Looks like you have to  use a script that calls set_mf(true) first.
« Last Edit: 28 / October / 2020, 13:08:16 by blackhole »

 

Related Topics