Can't get anything to work (Install issues)

  • 2 Replies
  • 771 Views
Can't get anything to work (Install issues)
« on: 10 / August / 2018, 10:04:03 »
Advertisements
I'm attempting to download and install and keep hitting dead ends, please help.
first off, the players...
camera - S110
computer - PC running win 10
2 Cards - one is 16gb, one is 32gb new from the package, both newly formatted in the camera.
downloaded ver. 103a

Here we go...downloaded and installed stic, dropped a picture, all ok, found the card drive but, can't identify any info from it. can't go any further...ok, I'll try the other manual install methods.
When I attempt those procedures, I get to the step to perform the firm update and all that happens is the camera immediately crashes (power down and must remove the battery to restart).
Thanks for your help

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 3725
Re: Can't get anything to work (Install issues)
« Reply #1 on: 10 / August / 2018, 11:24:45 »
downloaded and installed stic, dropped a picture
At this point, you'll see the Canon firmware version of your camera in one of the text boxes. If you're downloading manually, you should choose the version you see there.
Quote
found the card drive but, can't identify any info from it. can't go any further
It's possible that you did not run STICK with admin rights. See the author's notes here.
Quote
I get to the step to perform the firm update and all that happens is the camera immediately crashes (power down and must remove the battery to restart).
That usually means you're trying to use a CHDK binary that was built for a different Canon firmware version.

Re: Can't get anything to work (Install issues)
« Reply #2 on: 10 / August / 2018, 11:35:35 »
OK, Thanks for reply, got it...was using the wrong ver.
Now on to learning how to use the program!!

 

Related Topics