SX100IS stuck in Playback mode :( - page 2 - General Help and Assistance on using CHDK stable releases - CHDK Forum

SX100IS stuck in Playback mode :(

  • 27 Replies
  • 11183 Views
*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
Re: SX100IS stuck in Playback mode :(
« Reply #10 on: 26 / July / 2008, 10:03:10 »
Advertisements
But even with your new build i need to hold the buttons for at least a second.   ???

 >:(

My last attempt here. If it not works properly, I stop my work on this.

*

Offline PhyrePhoX

  • *****
  • 2254
  • make RAW not WAR
    • PhyreWorX
Re: SX100IS stuck in Playback mode :(
« Reply #11 on: 26 / July / 2008, 13:08:53 »
damn:

Quote
An Error Has Occurred!
Sorry, you can't repeat a karma action without waiting 10 hours.
:)

;)

*

Offline Hacki

  • ****
  • 358
  • SX100
Re: SX100IS stuck in Playback mode :(
« Reply #12 on: 26 / July / 2008, 13:23:54 »
My last attempt here. If it not works properly, I stop my work on this.

Thats sad, as it still doesnt work with just pressing the power/play button short. :(


*

Offline PhyrePhoX

  • *****
  • 2254
  • make RAW not WAR
    • PhyreWorX
Re: SX100IS stuck in Playback mode :(
« Reply #13 on: 26 / July / 2008, 13:28:10 »
ewavr perhaps you can post a diff of the things you tried so maybe others know where to have a look and maybe find out for themselves?


*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
Re: SX100IS stuck in Playback mode :(
« Reply #14 on: 26 / July / 2008, 14:18:52 »
ewavr perhaps you can post a diff of the things you tried so maybe others know where to have a look and maybe find out for themselves?

I wrote about this here.

So, in file loader/sx100is/resetcode/main.c line 94 can be commented-out:
                        "LDR     R0, =0x12345678\n"
                        "MOV     R1, #0x40000000\n"
                  //    "STR     R0, [R1,#0xFFC]\n"     <-------------

Look also to G7 loader: loader/g7/resetcode/main.c:

   "MOV     R3, #0xFF0\n"
   "LDR     R1, =0x12345678\n"
   "ADD     R3, R3, #0x4000000C\n"

   "LDR     R2, =0xC0220204\n"    //  power
   "LDR     R2, [R2]\n"           //  button
   "AND     R2, #0x10000\n"       //  is
   "CMP     R2, #0\n"             //  pressed?

   "STREQ   R1, [R3]\n"           //  if not, store value


*

Offline Anaglyphic

  • ***
  • 129
  • Anaglyphic lives!
Re: SX100IS stuck in Playback mode :(
« Reply #15 on: 26 / July / 2008, 14:36:57 »
Nah, doesn't work. Sorry. I can't read Russian, so is this just because you want it to work with the discrete power button codes, or because it actually speeds up the lens extending?

With CHDK I grab the camera with my right hand on the grip, have my thumb hit the playback button and my index finger holds down the shutter until the lens extends... this is relatively quick, takes about 2 seconds longer than w/o CHDK. So the 1s auto-extend would speed this up by a whopping 1s?

I'm confused. But that's normal. :P
Since we cannot know all that there is to be known about anything,
 we ought to know a little about everything.
-- Blaise Pascal

Re: SX100IS stuck in Playback mode :(
« Reply #16 on: 29 / September / 2008, 07:09:26 »
same problem here...
Are there any news?

*

Offline Hacki

  • ****
  • 358
  • SX100
Re: SX100IS stuck in Playback mode :(
« Reply #17 on: 29 / September / 2008, 16:19:20 »
No news. Applying the modification from ewavrs last posting in this thread makes it possible to boot directly into record mode, though you need to keep the power button pressed for at least a second.

I'm using this modification in my personal build .. But i'm hoping someone with ASM knowledge will have a look into it. I unfortunately dont know assembler at all, and i feel it would take some time to solve that issue for a newbie like me..  ;)



Re: SX100IS stuck in Playback mode :(
« Reply #18 on: 31 / October / 2008, 06:06:32 »
maybe ewavr will have a look again  ::)

*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
Re: SX100IS stuck in Playback mode :(
« Reply #19 on: 29 / November / 2008, 04:43:09 »
So, in rev. 596 this problem partially solved:
 - short click "on/off" button - camera powered-on in playback mode
 - press "on/off" button for a  second on more - camera powered-on in record mode
 - press or click "|>" button - camera powered-on in playback mode

Also added jogdial support in menu, file browser and text reader.
Second curtain flash sync was added earlier.
Tested on 1.00C version.
Now SX100IS is almost G7 :D.
« Last Edit: 29 / November / 2008, 04:52:27 by ewavr »

 

Related Topics