Casd 900 users want builds!!! - page 3 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum supplierdeeply

Casd 900 users want builds!!!

  • 27 Replies
  • 12704 Views
*

Offline pixeldoc2000

  • ****
  • 356
  • IXUS900Ti 1.00C, IXUS300HS 1.00D
    • pixel::doc homebase
Re: sd 900 users want builds!!!
« Reply #20 on: 27 / July / 2008, 18:59:19 »
Advertisements
Update

platform\ixus900_sd900\sub\100c\stubs_min.S
addresses are changed except for:
Code: [Select]
DEF(zoom_status, 0x7DB0)   // ToDo, Value from SD800
DEF(movie_status, 0x8BC00)   // ToDo, Value from SD800
DEF(some_flag_for_af_scan, 0x6AE0)   // ToDo, Value from SD800
i can't find infos about how to get this three addresses. Are they calculated or do i need to get a memory dump for such addresses (memory addresses). Could someone HELP me please ?!?

loader\ixus900_sd900\resetcode\main.c
Code: [Select]
// DEBUG: jump to rom base address of regular firmware (causing camera to restart in a loop, enable flash led to get feedback)
//dst_void = (void*) 0xFF810000;   // Canon A-series: 0xFFC00000 ; S-, SD-, and G- series: 0xFF810000

// resetcode
asm volatile (   // start at ROM:FF823AE4
    "MRS     R1, CPSR\n"
    "BIC     R1, R1, #0x3F\n"
    "ORR     R1, R1, #0xD3\n"
    "MSR     CPSR_cf, R1\n"
    "LDR     R2, =0xC0200000\n"  // found in "aRestartCalled"
    "MOV     R1, #0xFFFFFFFF\n"
    "STR     R1, [R2,#0x10C]\n"
    "STR     R1, [R2,#0xC]\n"
    "STR     R1, [R2,#0x1C]\n"
    "STR     R1, [R2,#0x2C]\n"
    "STR     R1, [R2,#0x3C]\n"
    "STR     R1, [R2,#0x4C]\n"
    "STR     R1, [R2,#0x5C]\n"
    "STR     R1, [R2,#0x6C]\n"
    "STR     R1, [R2,#0x7C]\n"
    "STR     R1, [R2,#0x8C]\n"
    "STR     R1, [R2,#0x9C]\n"
    "STR     R1, [R2,#0xAC]\n"
    "STR     R1, [R2,#0xBC]\n"
    "STR     R1, [R2,#0xCC]\n"
    "STR     R1, [R2,#0xDC]\n"
    "STR     R1, [R2,#0xEC]\n"
    "STR     R1, [R2,#0xFC]\n"   // required ?
    //"CMP     R4, #7\n"   // required ?
    //"LDMEQFD SP!, {R4,PC}\n"   // required ?
    "MOV     R1, #0x78\n"
    "MCR     p15, 0, R1,c1,c0\n"
    "MOV     R1, #0\n"
    "MCR     p15, 0, R1,c7,c10, 4\n"
    "MCR     p15, 0, R1,c7,c5\n"
    "MCR     p15, 0, R1,c7,c6\n"
    "MOV     R2, #0x40000000\n"
    "ORR     R1, R2, #6\n"
    "MCR     p15, 0, R1,c9,c1\n"
    "ORR     R1, R1, #6\n"   // required ?
    "MCR     p15, 0, R1,c9,c1, 1\n"
    "MRC     p15, 0, R1,c1,c0\n"
    "ORR     R1, R1, #0x50000\n"
    "MCR     p15, 0, R1,c1,c0\n"
    "MOV     R3, #0xFF0\n"
    "LDR     R1, =0x12345678\n"
    //"MOV     R2, #0x81000000\n"   // required ?
    "ADD     R3, R3, #0x4000000C\n"
    "STR     R1, [R3]\n"
    "MOV     R2, R2,ASR#8\n"   // required ?
    //"MOV     SP, #0x4000000\n"
    "MOV     SP, #0x1900\n"
    "MOV     LR, PC\n"
    "MOV     PC, %0\n"   // original jump-vector
    //"BX      %0\n"   // new jump vector *NOT WORKING*
    : : "r"(dst_void) : "memory","r1","r2","r3");

    while(1);
}
Simple redirect works:
Code: [Select]
dst_void = (void*) 0xFF810000; I'm unable to do redirect with assembler... again HELP please!!!

Anybody know how simular SD900 <-> SD800 are? looks like they are pritty much the same except for IS, Sensor Pixel and Firmware?

Re: sd 900 users want builds!!!
« Reply #21 on: 28 / July / 2008, 20:15:32 »
all praise be to pixeldoc!

sorry, i have not been to the site in some time. [crazy work requirements]

no i dont know anyone [other then you] working on this.
i need to pick your brain for a weekend simply to figure out this whole c thing. ill check out your blink-o-matic patch when i get home from work today.

seriously, if you need anything let me know. may not be able to code the world but i would love to contribute were i can
canon powershot sd900 ti
canon digital ixus 500
canon powershot s400
flickr

*

Offline pixeldoc2000

  • ****
  • 356
  • IXUS900Ti 1.00C, IXUS300HS 1.00D
    • pixel::doc homebase
Re: sd 900 users want builds!!!
« Reply #22 on: 29 / July / 2008, 10:39:56 »
Update

loader\ixus900_sd900\resetcode\main.c
i used resetcode form g7, now boot loop test (in assembler) by jeff666 works, but i'm still unable to get it to boot normaly... so againt:
PLEASE, i really need somebody at least point me in the right direction, link to deeper informations or look at the source what wrongs / needs to be done....  :'(

@ANYBODY
there's no need to anser all of my previous questions... but would be great if someone does!
What basicly have to be changed in the source to get chdk *just* boot???

all praise be to pixeldoc!
Thanks! You may get back on your feet now  ::)

no i dont know anyone [other then you] working on this.
I think so, otherwise i would hate waste so much time on things already done....

i need to pick your brain for a weekend simply to figure out this whole c thing. ill check out your blink-o-matic patch when i get home from work today.
sorry, i need my brain/knowledge myself...  maybe we will find a way to transfer important content (in the future) ....  ???
sadly some more time and intensiv study about chdk and firmware is needed to get beyond this point. I've changed already a lot, but can't get chdk to boot correctly...just blank screen here... but without some important infos about getting some addresses this will be even harder / impossible for me to sucsessfully port our camera....
Besides c isn't that tough for me, i've alread used it otherwise but i'am no pro. It's assembler & ida killing me at the moment...

Let me know if my little flashing build works with your camera!

seriously, if you need anything let me know. may not be able to code the world but i would love to contribute were i can
  • You could goto work for me, so i could spend more time on this project (besides many others....)
  • Maybe some cold drinks, it's kind of warm here at the moment :D
« Last Edit: 29 / July / 2008, 10:52:41 by pixeldoc2000 »

*

Offline nkh

  • *
  • 10
    • smovs.dk
Re: sd 900 users want builds!!!
« Reply #23 on: 29 / July / 2008, 13:46:30 »
First of all, thanks for all your hard work, pixeldoc2000! It's greatly appreciated!

I've tried your flashing build, and it works as advertised on my Ixus 900ti :)

I don't think I can contribuate much with programing, but I'm ready to test any future builds if needed. I'll also volunteer to drink cold drinks for you ;)


And, as a side note, http://pixeldoc.kicks-[admin: avoid swearing please].net/ repports "Error loading language file , please check configuration".


*

Offline pixeldoc2000

  • ****
  • 356
  • IXUS900Ti 1.00C, IXUS300HS 1.00D
    • pixel::doc homebase
Re: sd 900 users want builds!!!
« Reply #24 on: 29 / July / 2008, 15:31:10 »
@nkh

First of all, thanks for all your hard work, pixeldoc2000! It's greatly appreciated!
Thanx!

I've tried your flashing build, and it works as advertised on my Ixus 900ti :)
At least some good news!

I don't think I can contribuate much with programing, but I'm ready to test any future builds if needed.
Thats good, pm me your mail adresse and i'll let you know i new build is available (Also in this forum of cause)

I'll also volunteer to drink cold drinks for you ;)
Hm, that could be a bit of problem, i assum your not living in germany? (Not mentionted your profile)

And, as a side note, http://pixeldoc.kicks-[admin: avoid swearing please].net/ repports "Error loading language file , please check configuration".
Yes, i know! That's on of my another project... But because working hard on chdk there wasn't enough time in the last days to fix this error... (don't know why this F**CKING cms stopped working without even used it... thats another story i guess)

Have you checked your Firmware Version? I'm currently only aware of 1.00C (looks like there isn't any other firmware for 900Ti).

*

Offline nkh

  • *
  • 10
    • smovs.dk
Re: sd 900 users want builds!!!
« Reply #25 on: 29 / July / 2008, 16:18:00 »
Thats good, pm me your mail adresse and i'll let you know i new build is available (Also in this forum of cause)
Thanks, I'll do that right after I've posted this!

Hm, that could be a bit of problem, i assum your not living in germany? (Not mentionted your profile)
Yeah, I'm in Denmark...

Have you checked your Firmware Version? I'm currently only aware of 1.00C (looks like there isn't any other firmware for 900Ti).
Mine use that firmware too.

*

Offline pixeldoc2000

  • ****
  • 356
  • IXUS900Ti 1.00C, IXUS300HS 1.00D
    • pixel::doc homebase
Re: sd 900 users want builds!!!
« Reply #26 on: 29 / July / 2008, 17:14:28 »
I have just started a new thread about my current port to have a more meanfull topic name... sorry.

Please look and answer at the NEW THREAD: Canon IXUS 900 Ti / Powershot SD900 Port. Thank you!

Maybe admin could move or copy posts to new thread? Thanx.

Re: Casd 900 users want builds!!!
« Reply #27 on: 30 / July / 2008, 18:23:00 »
The suggestion is accepted.

pixeldoc2000, include all the relevant information from this thread at the initial post of the new thread.


Users, for further discussion of this topic, check this thread:
Canon IXUS 900 Ti / Powershot SD900 Port

Cheers


 

Related Topics