Attempting to build CHDK under OS X - some success, some problems. - General Discussion and Assistance - CHDK Forum

Attempting to build CHDK under OS X - some success, some problems.

  • 15 Replies
  • 5208 Views
Attempting to build CHDK under OS X - some success, some problems.
« on: 03 / September / 2008, 21:36:46 »
Advertisements

*

Offline whim

  • ******
  • 2013
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: Attempting to build CHDK under OS X - some success, some problems.
« Reply #1 on: 04 / September / 2008, 04:00:45 »
« Last Edit: 04 / September / 2008, 04:40:51 by whim »

*

Offline fudgey

  • *****
  • 1705
  • a570is
Re: Attempting to build CHDK under OS X - some success, some problems.
« Reply #2 on: 04 / September / 2008, 13:51:11 »
Your sed doesn't support extended regexp, or at least not that switch (-r)... those errors came from platform/makefile_sub.inc, but if I'm not mistaken those seds are there to notice if you are missing some stubs, so this isn't your problem either.

So...gcc version is our #1 suspect here I think?

Re: Attempting to build CHDK under OS X - some success, some problems.
« Reply #3 on: 04 / September / 2008, 15:30:27 »
i686-apple-darwin9-gcc-4.0.1

- default on OS X 10.5.4

i'm trying to install 3.4.6 from MacPorts but the build is failing.

i do have 3.3 installed.

anyone have a recommended next move?


Re: Attempting to build CHDK under OS X - some success, some problems.
« Reply #4 on: 05 / September / 2008, 13:28:35 »
hm, another wrinkle -

how do i build for my a570 1.01a? i only see an entry in the makefile.inc for a570 100e

do i just change the platformsub to 101a?

*

Offline whim

  • ******
  • 2013
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: Attempting to build CHDK under OS X - some success, some problems.
« Reply #5 on: 05 / September / 2008, 14:27:20 »
Don't know where you got your sourcecode, but here: /trunk - chdk - Trac
is the svn trunk. Could it be you got yours from outdated Wiki links ?

In the latest version of trunk Makefile is:

Quote
   $(MAKE) -s --no-print-directory PLATFORM=a570 PLATFORMSUB=100e NO_INC_BUILD=1 firzipsub
   $(MAKE) -s --no-print-directory PLATFORM=a570 PLATFORMSUB=101a NO_INC_BUILD=1 firzipsub

hope that helps,

wim

Re: Attempting to build CHDK under OS X - some success, some problems.
« Reply #6 on: 05 / September / 2008, 17:43:55 »
wim - not sure whats different this time but its working.

SWEET!

(thanks)

Re: Attempting to build CHDK under OS X - some success, some problems.
« Reply #7 on: 05 / September / 2008, 18:06:47 »
I just updated the wiki to include steps for building on Mac OS X.


*

Offline whim

  • ******
  • 2013
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: Attempting to build CHDK under OS X - some success, some problems.
« Reply #8 on: 07 / September / 2008, 05:28:47 »
Also, when you run into trouble building with the devkit, I found it
pays to do a 'clean-all', at least, that used to solve most of my probs
with the devkit

have fun,

wim

*

Offline zeno

  • *****
  • 887
Re: Attempting to build CHDK under OS X - some success, some problems.
« Reply #9 on: 29 / November / 2008, 11:46:18 »
Following Matt's instructions, I managed to build CHDK for various cameras on my iMac back in September using gcc 4.0.1. However when I tried today to build for the a570 from the current source (r596) I get the error messages below. I think the problem lies in the generic wrappers.c (that's where that bad instruction is). I have no problem building from the same source under Windows (using gcc 3.2.3)

Any ideas?

Dave

Code: [Select]
wrappers.c -> wrappers.o
/var/folders/Xb/Xb89MZqAEkmo17ZoMg+VOE+++TI/-Tmp-//ccRM0HoW.s: Assembler messages:
/var/folders/Xb/Xb89MZqAEkmo17ZoMg+VOE+++TI/-Tmp-//ccRM0HoW.s:120: Error: bad instruction `ldm r0,{R4-R11}'
gnumake[2]: *** [wrappers.o] Error 1
gnumake[1]: *** [all-recursive] Error 1
gnumake: *** [all-recursive] Error 1
A570, S100, Ixus 127
Author of ASSIST, STICK, WASP, ACID, SDMInst, LICKS, WICKS, MacBoot, UBDB, CFGEdit

 

Related Topics