n00b help Pls: S3IS does not take picture - General Help and Assistance on using CHDK stable releases - CHDK Forum supplierdeeply

n00b help Pls: S3IS does not take picture

  • 4 Replies
  • 1554 Views
n00b help Pls: S3IS does not take picture
« on: 07 / September / 2008, 12:33:49 »
Advertisements
Hello!

I'm a n00b regardign CHDK, I followed the installation guide, read the n00b guied, the Dummie, etc. I'm an experienced computer user, in fact been an IT/IS Admin...

My problem is that when I activate the CHDK and try to take a picture it starts a "default" script, and doesn't take any picture, just stating that it's running a default script...

The menues work, histogram works partially (some modes "dissapear" below the screen and it shows where the standard h.g. appears), etc. But I cannot make use of the different features...

What can be wrong?

Thanks!
 

*

Offline Hacki

  • ****
  • 358
  • SX100
Re: n00b help Pls: S3IS does not take picture
« Reply #1 on: 07 / September / 2008, 12:51:45 »
You're in ALT mode.

See here: CHDK firmware usage - CHDK Wiki - that wiki page is a little old, but those basic functions are still the same..

Re: n00b help Pls: S3IS does not take picture
« Reply #2 on: 08 / September / 2008, 12:38:52 »
Thanks for the answer, but I know I'm in ALT-mode.

Isn't it supposed to work in ALT-mode when taking pictures? I wanted for instance to test the high shutter speed... Or does it work through setting the parameters and then exiting ALT-mode and shoot?

*

Offline Hacki

  • ****
  • 358
  • SX100
Re: n00b help Pls: S3IS does not take picture
« Reply #3 on: 08 / September / 2008, 12:47:58 »
Yep. You do the settings in alt mode, and shoot in 'normal' mode.

If you shoot in alt mode, it will - as you already saw - start a script.



Re: n00b help Pls: S3IS does not take picture
« Reply #4 on: 09 / September / 2008, 00:29:31 »
Thanks for your reply!

It didn't cross my mind that it worked that way!

(and thanks for being humble and helping)

/D

 

Related Topics