supplierdeeply

A590IS porting...

  • 948 Replies
  • 165860 Views
*

Offline whim

  • ******
  • 2013
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
  • Publish
    Re: First boot: a failure!
    « Reply #30 on: 02 / October / 2008, 09:51:32 »
    Advertisements
    @ma_jk

    still no good: no leading zeroes in dump.

    I'm integrating nudump in a new CardTricks version, maybe you can try with that.

    I'll attach it here as soon as it's done.

    wim

    PS You might as well remove your attached empty.rar's now, that'll reduce the load on the forum server ...

    edit: here it is ... use NewDryOs option to create your dump. If after dumping, the 'Strings' button does
            not show 'gaonisoy' as the first string, I guess it's back to the drawing board ...
    edit2: removed attachment
    « Last Edit: 02 / October / 2008, 10:51:13 by whim »

    *

    Offline ma_jk

    • **
    • 60
  • Publish
    Re: First boot: a failure!
    « Reply #31 on: 02 / October / 2008, 10:34:12 »
    There you go whim..

    0009FE04   0009FE04      0   gaonisoyP

    we have a new udumper here...

    *

    Offline whim

    • ******
    • 2013
    • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
  • Publish
    Re: First boot: a failure!
    « Reply #32 on: 02 / October / 2008, 10:50:06 »
    @ma_jk

    good news ! if you don't mind, i'll remove the CT test version, i need to make a few other mods, then I'll
    release it. Thanks for your help !

    wim

    *

    Offline brake

    • *
    • 23
    • IXUS90IS / SD790IS
  • Publish
    Re: First boot: a failure!
    « Reply #33 on: 03 / October / 2008, 00:49:54 »
    Updated.

    I looked again at the end of the encoded file with qemu and it looks like the firmware encoder pads with 0xff instead of 0x00. This means that if the diskboot.bin file isn't a multiple of 8 in length it will be after the encryption process, and when it's decrypted will end up with 0xffs padding the last 8 bytes.

    I've attached the update including fixing a really stupid arithmetic error I had in the padding.
    « Last Edit: 13 / October / 2008, 20:20:21 by brake »


    *

    Offline whim

    • ******
    • 2013
    • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
  • Publish
    Re: First boot: a failure!
    « Reply #34 on: 03 / October / 2008, 05:09:16 »
    @brake
    @ma_jk

    Oof ! Guess I got lucky - new udumper's size before encoding is 176 bytes, so it was not affected by this ...
    (checked by comparing bins)

    thanks again brake - IMHO your code makes NewDryOs cams as easy (or difficult?) to port as 'regular' DryOS ones.

    ma_jk, could you do your VS2005 magic on these too (if & when you have the time of course, no hurry)  TIA

    wim
    « Last Edit: 03 / October / 2008, 05:12:00 by whim »

    *

    Offline ma_jk

    • **
    • 60
  • Publish
    Re: First boot: a failure!
    « Reply #35 on: 08 / October / 2008, 06:29:13 »
    @brake
    @ma_jk
    thanks again brake - IMHO your code makes NewDryOs cams as easy (or difficult?) to port as 'regular' DryOS ones.

    ma_jk, could you do your VS2005 magic on these too (if & when you have the time of course, no hurry)  TIA

    sorry whim, i didnt see your edit. on my way
    « Last Edit: 08 / October / 2008, 06:57:35 by ma_jk »

    *

    Offline whim

    • ******
    • 2013
    • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
  • Publish
    Re: First boot: a failure!
    « Reply #36 on: 12 / October / 2008, 17:25:13 »
    @ma_jk

    Thanks, looking forward to trimming 20k off  my installation file !

    sorry for late reaction, i somehow missed your post ???

    wim

    *

    Offline chr

    • ***
    • 138
    • IXUS 82 IS
  • Publish
    Re: First boot: a failure!
    « Reply #37 on: 13 / October / 2008, 17:49:16 »
    LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

    I was not aware of this thread. Must be the negative topic!

    Just for a comparison:

    [REQ]Adding new cameras, applying patches into trunk (with source code prepared)

    I don't see a 192bit key. *g*


    *

    Offline brake

    • *
    • 23
    • IXUS90IS / SD790IS
  • Publish
    Re: First boot: a failure!
    « Reply #38 on: 13 / October / 2008, 19:37:37 »
    Oh well, I suck. Always doing things the hard way.
    « Last Edit: 13 / October / 2008, 20:20:52 by brake »

    *

    Offline chr

    • ***
    • 138
    • IXUS 82 IS
  • Publish
    Re: First boot: a failure!
    « Reply #39 on: 15 / October / 2008, 12:45:53 »
    Oh well, I suck. Always doing things the hard way.

    What u think how I do feel?

    I made a great hack 8) and then I had to release someone else already made it  :o  :haha



     

    Related Topics