A590IS porting...

  • 948 Replies
  • 168028 Views
*

Offline mngc

  • ***
  • 113
  • a590is fw 1.0.1b & sx110is fw 1.0b
  • Publish
    Re: A590IS porting...
    « Reply #780 on: 25 / May / 2010, 08:13:10 »
    Advertisements
    I created a battery and temperature tester for a590. I use with live preview and lcd on.

    See the attached lua script, create the time.csv file on memory card, and the plt file (for gnuplot), and sample output image (postscript gnuplot image converted with gsview) this image attached to next message

    I have some questions, this script working normal with record mode, or play mode, but with record video, the camera crashing. The live preview working, but all key lost, the camera not ready for user input. No way to off camera with key, must be remove the battery. Why?

    The script record the value to file, the index and the temperature always ok, the voltage tricky. The chdk screen is ok, but in the file 99%-ok. For example 2.20->2.15->2.10->2.20->2.05-2.00  Why not linear the output file? I think use the older value. The main chdk voltage screen is ok (the average error 1-2digit only). See the graph, the line fat, but temperature ok.

    *

    Offline mngc

    • ***
    • 113
    • a590is fw 1.0.1b & sx110is fw 1.0b
  • Publish
    Re: A590IS porting...
    « Reply #781 on: 25 / May / 2010, 08:14:44 »
    The sample output image, see the attachment:

    *

    Offline dvip

    • ****
    • 451
  • Publish
    Re: A590IS porting...
    « Reply #782 on: 04 / June / 2010, 10:17:54 »
    @mngc, thanks for posting the graph and script. I think that for
    now your only solution to the power problem is to have an extra
    pair of good batteries with you. I get 200+ pictures (shooting raw)
     with my A590IS on a single charge.

    My only complaint about the camera is noise, especially beyond
    iso 200.  Dynamic range can also be a problem, but having chdk
    helps. I wish I could control this better from chdk.

    *

    Offline mngc

    • ***
    • 113
    • a590is fw 1.0.1b & sx110is fw 1.0b
  • Publish
    Re: A590IS porting...
    « Reply #783 on: 07 / June / 2010, 04:14:09 »
    @dvip

    Thanks yout reply. I have two good quality accu pack. Currently no time to full test. Previous test depend on a not fully charged accu. (approx. 2.5hour running time with record mode live lcd preview, this is good). With your battery you can create 200 picture. But with same battery, when use not fully new battery, you can record for example 150 picture continiusly with new battery, and off the camera. Now try record more picture. Often the camera switch off (need to battery change), or record 10 picture.
    Of course, second example, canon bug, your battery not empty. 40-50 picture hidden capacity in your battery. Try low temperature, the result badly. I use extreme high quality cells, normal quality cells not working with canon camera. Battery same, extreme high quality required.

    Dvip and others can you post accu or battery data with your camera? 


    *

    Offline dvip

    • ****
    • 451
  • Publish
    Re: A590IS porting...
    « Reply #784 on: 26 / June / 2010, 23:07:19 »
    Hi,
    I'm not sure if this is a bug, but when you delete
    a jpg from the Canon menu it doesn't always delete the
    corresponding raw file. Also, I like using the Canon menu to
    delete all files but sometimes some raw files are not deleted.
    Is this a bug?

    Using chdk's  File Browser always works but it takes more steps
    to get there.



  • Publish
    Re: A590IS porting...
    « Reply #785 on: 23 / July / 2010, 21:24:21 »
    I believe the canon function to delete the jpg will simply not see the raw, and then it stays there forever. I tested this in the A590 and SX110 and it is the same.

    anyway I do not shoot raw on any compact.

    *

    Offline reyalp

    • ******
    • 9955
  • Publish
    Re: A590IS porting...
    « Reply #786 on: 23 / July / 2010, 23:43:08 »
    I believe the canon function to delete the jpg will simply not see the raw, and then it stays there forever. I tested this in the A590 and SX110 and it is the same.
    The canon firmware will delete the corresponding raw under some circumstances. This depends on the extension and/or prefix. I did some detailed testing, but I get internal server error when I try to search so I can't find the thread right now

    Another factor is that a restart of the camera may be required before the canon firmware even notices that the raws are there.

    Is any of this a bug ? Maybe, but it's basically just exposing the existing behavior of the canon firmware, CHDK isn't doing any of this explicitly. It would be nice to figure out how to make it see the files right away, rather than needing a restart.
    Don't forget what the H stands for.

    *

    Offline dvip

    • ****
    • 451
  • Publish
    Re: A590IS porting...
    « Reply #787 on: 24 / July / 2010, 12:22:41 »
    -- A590IS underwater use of alt button --

    I just tested the use of the Display button for underwater use:

    Miscellaneous stuff -> <ALT> mode button [Display]

    I think this can be added to the trunk.

    http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,3025.msg52621.html#msg52621




    *

    Offline dvip

    • ****
    • 451
  • Publish
    Re: A590IS porting...
    « Reply #788 on: 03 / August / 2010, 12:32:15 »
    fe50,
    Thanks for adding the new Alt button function (Display button for underwater use) to the trunk.
    It works great!



    *

    Offline dvip

    • ****
    • 451
  • Publish
    Re: A590IS porting...
    « Reply #789 on: 29 / August / 2010, 12:59:37 »
    @fe50 and @ultimA,
    I just tested a590-101b-0.9.9-928-full.zip. 
    Deleted cchdk.cfg and zebra works great.

     

    Related Topics