SX100 IS - page 15 - Firmware Dumping - CHDK Forum

SX100 IS

  • 276 Replies
  • 128637 Views
*

Offline fe50

  • ******
  • 3139
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: SX100 IS
« Reply #140 on: 10 / July / 2008, 09:03:45 »
Advertisements
1.00C in trunk now (with last Hacki corrections).

Hi ewavr,
the SX100 is still missing in the main makefile, that's why it is not in the 435 - Autobuild...

Could you please... 8)

*

Offline PhyrePhoX

  • *****
  • 2254
  • make RAW not WAR
    • PhyreWorX
Re: SX100 IS
« Reply #141 on: 10 / July / 2008, 09:09:12 »
just wanted to say that. i can also correct this myself, but maybe ewavr already is at the job :)

*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
Re: SX100 IS
« Reply #142 on: 10 / July / 2008, 09:16:13 »
the SX100 is still missing in the main makefile, that's why it is not in the 435 - Autobuild...

Could you please... 8)

Done.

*

Offline Hacki

  • ****
  • 359
  • SX100
Re: SX100 IS
« Reply #143 on: 10 / July / 2008, 09:20:55 »
Nice.

If i get my hands on a laser pointer, i'm gonna test the shutter speeds.

I think i'll use a HDD motor, as it should really spin at ~7200 RPM - much more precise than my cheap "dremel" rip-off.



Re: SX100 IS
« Reply #144 on: 10 / July / 2008, 09:39:23 »
Hi fe50,


This mean: The source code is now in the "official" source code tree (the "trunk"), so everybody can download the sources and can compile it.

With this, the SX100 1.00C will be soon (some hours - 1 day) in the Autobuild (=automatically generated CHDK files) available for download.

So --> the SX 100 with firmware 1.00C is "official" & successfully ported !

thank you for the explanation!

Re: SX100 IS
« Reply #145 on: 10 / July / 2008, 10:17:04 »
Any thoughts on whether the dial controller can be read in a script?

*

Offline fudgey

  • *****
  • 1705
  • a570is
Re: SX100 IS
« Reply #146 on: 10 / July / 2008, 12:30:02 »
Any thoughts on whether the dial controller can be read in a script?

According to trunk 439, SX100 uses the Digic III propset. That means the mode dial (if this is what you mean, the one with M, Av, Tv etc... I've never seen an SX100) value should be readable in ubasic using the get_prop command to read property 50 or 49.

The values you can compare to should be in trunk/platform/sx100is/main.c stuct modemap[], but I don't know if they have been updated or just copied from some other camera, so you may have to find the values yourself (use debug menu show propcase page 4 or 5 and turn the dial). If that's the case, please document the entire set of values and publish them.

*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
Re: SX100 IS
« Reply #147 on: 10 / July / 2008, 19:08:03 »
Test version for 1.00C with video parameters: http://ewavr.nm.ru/chdk/for_test/sx100-100c.zip.


*

Offline bether

  • *
  • 28
  • SX100 IS
Re: SX100 IS
« Reply #148 on: 10 / July / 2008, 23:46:03 »
Test version for 1.00C with video parameters: http://ewavr.nm.ru/chdk/for_test/sx100-100c.zip.

wow, it is great.
I just tested video record and here result:
Link Shorter
I think, this autofocus is something not to the end well or not?

« Last Edit: 11 / July / 2008, 04:29:11 by bether »

Re: SX100 IS
« Reply #149 on: 11 / July / 2008, 01:32:19 »
I have 1.00B firmware. I have changed boot.c but it's still not working (only blue LED). I think my boot.c is OK. Which file I must change?
« Last Edit: 11 / July / 2008, 02:49:53 by liquid2000 »

 

Related Topics