the sx10 porting thread

  • 613 Replies
  • 143982 Views
Re: the sx10 porting thread
« Reply #340 on: 12 / June / 2009, 09:01:52 »
Advertisements
The patch applied to 1.02b is very simple. Here's the diff:

Code: [Select]
5c5
< DEF(FlashParamsTable,0xFFB7455C)
---
> DEF(FlashParamsTable,0xFFB746B4)
This is patched against svn vers 774.
I think that the only things that this misdefinition really breaks are a debug display, and any lua scripts that try to use get_parameter_data().
just forgot about it...

Re: the sx10 porting thread
« Reply #341 on: 12 / June / 2009, 15:07:06 »
After installing CHDK for fw 1.02b and working with it for a while, it does not start up anymore.  I last used the Ultra Intervallometer and shut down the camera at the end. At the next startup with CHDK set to boot, the camera turns on, shows the Canon twilight startup page, the blue light blinks in the button with which I open the CHDK menu (sorry for my unprofessionalism) and the camera turns off.

I tried both versions posted in this forum: the one by Grin (http://rapidshare.de/files/47479851/sx10-102b-0.9.8.rar.html) and from the Autobild site (http://mighty-hoernsche.de/) but none work for me any longer.
My configuration: 16GB card with 2 partitions: first part. FAT16, 16 MB with CHDK copied on, second FAT32, 15 GB with the CHDK dir copied on. Partitioning done in Ubuntu and also first partition set to boot there.
Camera: SX10, fw: 1.02b

Tried all possible configurations:
only DISKBOOT.BIN on card, SD card locked, startup in record mode -> camera turns on and off as described above.
only DISKBOOT.BIN on card, SD card not locked, startup in record mode -> camera turns on and works fine, but no CHDK of course
only PS.FI2 on card, SD card locked or not locked (same result), startup in play mode -> camera turns on, I start a FW update -> it restarts, blue light blinks and camera turns off.

Does not make any difference if I have both BIN and FI2 file on the SD card, it tries to boot the BIN file in Play or Record mode and card locked, and it tries to do a FW update in Play mode and card unlocked. But turns off in all cases.

Any advice please? Could it be the intervalometer script? Or could it have sth to do with having two partitions?
Thank you.

*

Offline reyalp

  • ******
  • 10055
Re: the sx10 porting thread
« Reply #342 on: 12 / June / 2009, 17:29:08 »
balamber:
The only things that CHDK saves are the CCHDK.CFG file in the CHDK directory, and possibly some files (other than logo.dat) in the CHDK/DATA directory. If you delete those, it should go back to it's initial state.

You don't need to try every permutation of FI2 and DISKBOOT, they are completely independent of each other. As I posted earlier, each one is a complete copy of the CHDK program, just encoded in different ways for the autoboot and manual loading.
Don't forget what the H stands for.

*

Offline fe50

  • ******
  • 3038
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: the sx10 porting thread
« Reply #343 on: 12 / June / 2009, 17:50:43 »
In the german forum we have a report of a 1.03A firmware (ver.req method)
Code: [Select]
Powershot SX10 IS
P-ID 318D PALD
Firmware Ver. GM 1.03A
No Error

Ap 16 2009 09:16:03
...but the dump of this camera is 100% identical to the 1.02B, bit for bit the same, also the strings...and it looks like the 102b CHDK won't run on this cam... :o


Re: the sx10 porting thread
« Reply #344 on: 12 / June / 2009, 18:32:46 »
Is there someone who managed to open a CR2 or CRW image? If yes, what software you use? I read the CHDK wiki, but this has not helped.

Re: the sx10 porting thread
« Reply #345 on: 12 / June / 2009, 18:50:50 »
Is there someone who managed to open a CR2 or CRW image? If yes, what software you use? I read the CHDK wiki, but this has not helped.
@redeyes3000 - you need to shoot in DNG format.
http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,2468.msg30870.html#msg30870

*

Offline GAJoe

  • *
  • 15
Seems as though something changed
« Reply #346 on: 12 / June / 2009, 21:49:01 »
I'm pretty sure I tested my Lightning Script yesterday and it worked. I put the Beta in and now it just keeps firing away without light changes.
Here's the script:

@title MD LightningB
@param a Columns
@default a 6
@param b Rows
@default b 4
@param c Threshold (0-255)
@default c 10
@param d Compare Interval (ms)
@default d 0
@param e Trigger Delay (0.1 s)
@default e 0
@param f Time-out Period (s)
@default f 3600
@param g Pix-Step(speed/accuracy adj)
@default g 6
@param h Measure Mode(1-Y 0-U 2-V)
@default h 1
@param i Direct Shoot (0=N 1=Y)
@default i 1
print " compare interval",d
print " trigger delay ",e
print " direct shoot ",i
e=e*100
f=f*1000
while 1
press "shoot_half"
rem use 205 for DigiII
do
get_prop 206 p
until p=1
md_detect_motion a, b, h, f, d, c, 1, t, 0, 1, 1, a, b, i, g, e
if i=0 then click "shoot_full"
rem the next loop is endless if AE lock is activated, use 205 for DigiII
do
get_prop 206 p
until p<>1
wend
end

Anyone see aproblem?

*

Offline reyalp

  • ******
  • 10055
Re: the sx10 porting thread
« Reply #347 on: 12 / June / 2009, 22:05:15 »
I'm pretty sure I tested my Lightning Script yesterday and it worked. I put the Beta in and now it just keeps firing away without light changes.
Nothing related to MD has changed between the initial code from Grin and the current beta.

MD triggering when it should not could be due to the live view address being wrong.

I'd suggest trying http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,471.0.html in test mode.
Don't forget what the H stands for.


Re: the sx10 porting thread
« Reply #348 on: 13 / June / 2009, 02:13:40 »
Report back on the issue with the Ultra Intervalometer hanging the camera at following startup:

After deleting the files DATA\ULT_IN~1_0 and ULT_IN~1.cfg, and didnt delete CCHDK.CFG
CHDK starts up again just fine. Started a new topic with the issue bcs this is about porting to different sx10 FWs: http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,3744.new.html#new

Thank you for the assistance.

*

Offline GAJoe

  • *
  • 15
Re: the sx10 porting thread
« Reply #349 on: 13 / June / 2009, 03:42:26 »
reyalp,
Thanks. That later script works good.
Joe

 

Related Topics