the sx10 porting thread - page 47 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum supplierdeeply

the sx10 porting thread

  • 613 Replies
  • 220088 Views
Re: the sx10 porting thread
« Reply #460 on: 01 / July / 2009, 05:48:15 »
Advertisements
cormac,

I tried testing the script in chdk for sx10is firmware 1.01b (completed by nimrod). The camera switches off abruptly.

Cheers,

Re: the sx10 porting thread
« Reply #461 on: 01 / July / 2009, 18:30:17 »
cormac,

I tried testing the script in chdk for sx10is firmware 1.01b (completed by nimrod). The camera switches off abruptly.

Cheers,


Thanks, as I suspected it's not my error, but that a routine that doesn't exist in the DryOS firmware that is crashing. I'm going to point those routines to a better null subroutine.
« Last Edit: 01 / July / 2009, 18:33:41 by cormac »

Re: the sx10 porting thread
« Reply #462 on: 01 / July / 2009, 21:04:32 »
I bought my Powershot SX10 a couple of weeks ago, and it has firmware version 1.03a. Please tell me if you need a firmware dump for you to work on.
Great forum and effort. Glad to be a part of it.  :)

Re: the sx10 porting thread
« Reply #463 on: 01 / July / 2009, 22:07:01 »
Just a thought: Shouldn't v1.00c be on the news/history part of CHDK wiki site by now?

Ciao!


*

Offline reyalp

  • ******
  • 12162
Re: the sx10 porting thread
« Reply #464 on: 01 / July / 2009, 22:57:24 »
Just a thought: Shouldn't v1.00c be on the news/history part of CHDK wiki site by now?

Ciao!
Usually do this when when it is checked in into our SVN... which I just did, build 781. Feel free to update the wiki.

Is there anything outstanding that is keeping us from taking the BETA label of the other SX10 ports ? From what I've seen here, it looks like there aren't major SX10 specific issues remaining.
Don't forget what the H stands for.

Re: the sx10 porting thread
« Reply #465 on: 01 / July / 2009, 23:54:16 »
Hi reyalp!

I just added v1.00c on the CHDK SX10 page (header notice part), but I'm not sure if I can add on the list in the wikia's front page.

Ciao!

Re: the sx10 porting thread
« Reply #466 on: 02 / July / 2009, 02:40:24 »
Just a thought: Shouldn't v1.00c be on the news/history part of CHDK wiki site by now?

Ciao!
Usually do this when when it is checked in into our SVN... which I just did, build 781. Feel free to update the wiki.

Is there anything outstanding that is keeping us from taking the BETA label of the other SX10 ports ? From what I've seen here, it looks like there aren't major SX10 specific issues remaining.
The 1.00C issues I've found so far are:
The Canon refresh issue (already in the tracker, and a problem across several models see: http://chdk.kernreaktor.org/mantis/view.php?id=275 )

The other bug is the nullsub issue in stubs_entry_2.S which actually is problem across a few of SX10 versions as far as I can see, and it's probably an easy fix.

I have a test case, and I'm testing a fix for this and should have something concrete tomorrow. If it works I'll update the drop site and forum porting. I'll post a fix 1.01A at the same time as that was my reference code for the 1.00C port.
« Last Edit: 02 / July / 2009, 02:58:12 by cormac »

Re: the sx10 porting thread
« Reply #467 on: 02 / July / 2009, 03:45:06 »
Thanks cormac!


Re: the sx10 porting thread
« Reply #468 on: 02 / July / 2009, 13:47:15 »
I've tested the fix for the set_zoom_speed bug and it works. I've updated the 1.00C source and binaries at http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,2468.msg35981.html#msg35981.

The fix was to point the null sub lines in stubs_entry_2.S at the location for nullsub_1. This means that the affected commands will no longer crash, they will just do nothing.

Re: the sx10 porting thread
« Reply #469 on: 02 / July / 2009, 15:07:41 »
The end of stubs_entry_2.S for the SX10 ports should read:

// null sub - point these at nullsub_1 as labelled in IDA

NHSTUB(kbd_pwr_off, 0xFF81093C)
NHSTUB(kbd_pwr_on, 0xFF81093C)
NHSTUB(Mount_FileSystem, 0xFF81093C)
NHSTUB(Unmount_FileSystem, 0xFF81093C)
NHSTUB(SetZoomActuatorSpeedPercent, 0xFF81093C)
NHSTUB(rewinddir, 0xFF81093C)


I've checked this on 1.01A and 1.02B - the same address works. I'm guessing the rest are the same.

I've added the 781 trunk recompiled binaries here at http://drop.io/wltyjxn

The 781 trunk patch file is here http://drop.io/wltyjxn/asset/nullsub-fix-patch

This script is my test case: http://chdk.wikia.com/wiki/UBASIC/Scripts:_Zoom_Shoot
« Last Edit: 02 / July / 2009, 15:13:32 by cormac »

 

Related Topics