SX110IS - howto start porting - page 29 - DryOS Development - CHDK Forum  

SX110IS - howto start porting

  • 573 Replies
  • 231498 Views
Re: SX110IS - howto start porting
« Reply #280 on: 26 / April / 2009, 10:29:24 »
Advertisements
GnF that looks like the difference between canons "Market ISO" and "real ISO"

Damn that is so true. Why does canon reports completly different iso?
Because Canon havnt high end firmware like CHDK^^ Also because it isnt a Camera for Professional use, so canon think its enough to show the "wrong" value
Canon PowerShot SX110 IS
CHDK: at Autobuild now
Wiki: SX110IS

Re: SX110IS - howto start porting
« Reply #281 on: 26 / April / 2009, 11:37:35 »
hello, why optical zoom does not work on video with last chdk? thanks

Re: SX110IS - howto start porting
« Reply #282 on: 26 / April / 2009, 11:44:13 »
hello, why optical zoom does not work on video with last chdk? thanks
omfg... ::)
http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,2838.msg32899.html#msg32899
Read = win ::)
Canon PowerShot SX110 IS
CHDK: at Autobuild now
Wiki: SX110IS

*

Offline PhyrePhoX

  • *****
  • 2254
  • make RAW not WAR
    • PhyreWorX
Re: SX110IS - howto start porting
« Reply #283 on: 26 / April / 2009, 12:00:14 »
semi-automatic AF after zoom sounds OK, if you can find a reasonable way to do it. Add it to the bug tracker and submit a patch.

BTW, I have such patch for old (Allbest?) CHDK version. If anyone interested, I will upload it tomorrow.

well, who wouldnt want such a patch? probably in a new thread though, so it doesnt get lost :)


Re: SX110IS - howto start porting
« Reply #284 on: 26 / April / 2009, 13:22:54 »
I've the on/off problem again with sx110is-100b-0.9.8-755-full.zip too.
I hold the on/off button, the lens comes out, but the camera turn itself off with lens out...
Sometimes it seems all right. I try to find where it comes from.

The first beta versions didn't do that.

Live histogram in "always" mode shows only "noise", but with half pressed shutter and in "shoot" mode it's ok.
I know zebra is not supported yet, but it turns itself on sometimes.

I'm using the first beta's cfg file. Shall I delete it and setup everything again??
« Last Edit: 26 / April / 2009, 13:47:09 by zodiac757 »

*

Offline chdkj

  • ***
  • 140
Re: SX110IS - howto start porting
« Reply #285 on: 26 / April / 2009, 16:20:11 »
I'm thinking about beer. Would be nice. What are you thinking about ? ;)
;-) Yep. Where?
Quote
semi-automatic AF after zoom sounds OK, if you can find a reasonable way to do it. Add it to the bug tracker and submit a patch.
Hmmm, have to think about...

Quote
Turning on the AF lamp might be nice, but I'd be slightly concerned that LED is being over driven and is only designed to be on for short periods. It's also not really bright enough to help very much, at least not on any powershot I've used.
I'm afraid you are right.
Quote
@PhyrePhoX: do we need a new category like d3enc_v2 or am I wrong?
It uses the D4 values.

edit:
I've merged chdkj's patch, set the (hopefully) correct FI2 options, the blacklevel and done a couple other minor cleanups. SVN rev 755.
[/quote]

Thank you indeed!!!

Are your sure that core/gui.c in SVN 755 is clean? First line looks strange.
sx110

*

Offline chdkj

  • ***
  • 140
Re: SX110IS - howto start porting
« Reply #286 on: 26 / April / 2009, 16:26:11 »
semi-automatic AF after zoom sounds OK, if you can find a reasonable way to do it. Add it to the bug tracker and submit a patch.

BTW, I have such patch for old (Allbest?) CHDK version. If anyone interested, I will upload it tomorrow.

well, who wouldnt want such a patch? probably in a new thread though, so it doesnt get lost :)
I would welcome that!
sx110

*

Offline chdkj

  • ***
  • 140
Re: SX110IS - howto start porting
« Reply #287 on: 26 / April / 2009, 16:30:34 »
I've the on/off problem again with sx110is-100b-0.9.8-755-full.zip too.
I hold the on/off button, the lens comes out, but the camera turn itself off with lens out...
Sometimes it seems all right. I try to find where it comes from.

The first beta versions didn't do that.

Live histogram in "always" mode shows only "noise", but with half pressed shutter and in "shoot" mode it's ok.
I know zebra is not supported yet, but it turns itself on sometimes.

I'm using the first beta's cfg file. Shall I delete it and setup everything again??
Strange. I dont have any clue... Please try to narrow it down. Did you check your camera firmware version? Is your SD card free of errors (filesystem check or physical write test)?
sx110


Re: SX110IS - howto start porting
« Reply #288 on: 26 / April / 2009, 17:11:57 »
I've the on/off problem again with sx110is-100b-0.9.8-755-full.zip too.
I hold the on/off button, the lens comes out, but the camera turn itself off with lens out...
Sometimes it seems all right. I try to find where it comes from.

The first beta versions didn't do that.

Live histogram in "always" mode shows only "noise", but with half pressed shutter and in "shoot" mode it's ok.
I know zebra is not supported yet, but it turns itself on sometimes.

I'm using the first beta's cfg file. Shall I delete it and setup everything again??
Strange. I dont have any clue... Please try to narrow it down. Did you check your camera firmware version? Is your SD card free of errors (filesystem check or physical write test)?
really strange i dont have problems like that after the soundfix.
Canon PowerShot SX110 IS
CHDK: at Autobuild now
Wiki: SX110IS

*

Offline reyalp

  • ******
  • 14098
Re: SX110IS - howto start porting
« Reply #289 on: 26 / April / 2009, 17:34:21 »
Are your sure that core/gui.c in SVN 755 is clean? First line looks strange.
I'm not sure what you mean ? gui.c didn't change in 755

The first line of the file looks normal to me gvim, windows
Don't forget what the H stands for.

 

Related Topics


SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal