Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK - page 7 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum  

Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK

  • 82 Replies
  • 34808 Views
*

Offline quietschi

  • ***
  • 116
  • Ixus70 102a
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #60 on: 29 / January / 2008, 09:16:44 »
Advertisements
platform/ixus70_sd1000/main.c :

static struct {
....
 modemap[] = {
    { MODE_AUTO,               32768 }, // PROPCACE 49
 
But mode_get()   uses PropertyCase #0. 

#0 or #49 ? Or both are equal?

it must be propcase 49
please edit

*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #61 on: 29 / January / 2008, 15:10:46 »
Hi quietschi,
For 1.02A I have some remarks:
1.vid_get_viewport_live_fb() must return 0 (currently not used)
Therefore need specify vid_get_viewport_fb() return value (live histogram and motion detector must work)
2. Correct address for GetFocusLensSubjectDistance is 0xFFAD2FB4 (not 0xFFAD4FBC with printf!)

Test version for IXUS70(SD1000) 1.01B here - http://ewavr.nm.ru/hdk/allbest-ixus70_sd1000-101b.zip (based on quietschi port for 1.02A).
« Last Edit: 29 / January / 2008, 16:40:49 by ewavr »

*

Offline quietschi

  • ***
  • 116
  • Ixus70 102a
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #62 on: 29 / January / 2008, 16:55:04 »
Hi quietschi,
Now I look to IXUS70 1.01B dump and see (for the present) only one difference:
1.01B boot.c: long *canon_data_src = (void*)0xFFB87FA0;
1.02A boot.c: long *canon_data_src = (void*)0xFFB88020;
(work continued....)

But for 1.02A I hane some remarks:
1.vid_get_viewport_live_fb() must return 0 (currently not used)
Therefore need specify vid_get_viewport_fb() return value (live histogram and motion detector must work)
2. Correct address for GetFocusLensSubjectDistance is 0xFFAD2FB4 (not 0xFFAD4FBC with printf!)

Hi ewavr
1. Live Histogram is working, about motion detection i don't know how to test.
Is this ok?

void *vid_get_viewport_live_fb()
{
    return (void*)0x0
}
...
void *vid_get_viewport_fb()
{
    return (void*)(0x1065BA50); // 0x107F5B60 (find on "A/%08x.CRW") "0x1065BA50 (find on "VRAM Address  : %p")
}
Not sure whats right.0x1065BA50) or 0x107F5B60

2. 0xFFAD2FB4 for GetFocusLensSubjectDistance is auto detected in stubs_entry.S so it's ok deleting
NHSTUB(GetFocusLensSubjectDistance, 0xFFAD4FBC) // found in "GetFocusLensSubjectDistance"  in stubs_entry_2.S ?

If I'm on the right way i will also start porting the ixus850_sd800, already started a few things

thanks for adding and support quietschi
« Last Edit: 29 / January / 2008, 16:59:23 by quietschi »

*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #63 on: 29 / January / 2008, 17:33:59 »
1. Live Histogram is working, about motion detection i don't know how to test.
Is this ok?

Not sure whats right.0x1065BA50) or 0x107F5B60

Download motion detector script from Wiki - http://chdk.wikia.com/wiki/UBASIC/Scripts:_Multipurpose_Motion_Detection and start it with default parameters. If it works, all correct. If not, try second value (and verify histogram).

2. 0xFFAD2FB4 for GetFocusLensSubjectDistance is auto detected in stubs_entry.S so it's ok deleting
NHSTUB(GetFocusLensSubjectDistance, 0xFFAD4FBC) // found in "GetFocusLensSubjectDistance"  in stubs_entry_2.S ?

I found this address in your stubs_entry_2.S. Now it is corrected.


*

Offline quietschi

  • ***
  • 116
  • Ixus70 102a
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #64 on: 29 / January / 2008, 17:55:19 »
Download motion detector script from Wiki - http://chdk.wikia.com/wiki/UBASIC/Scripts:_Multipurpose_Motion_Detection and start it with default parameters. If it works, all correct. If not, try second value (and verify histogram).

Hi ewavr
tested motion detection and it works. histogram is ok.
thanks quietschi

*

Offline Wilson

  • *
  • 8
  • *float*
    • death by vanilla
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #65 on: 31 / January / 2008, 05:02:19 »
Hi quietschi,
For 1.02A I have some remarks:
1.vid_get_viewport_live_fb() must return 0 (currently not used)
Therefore need specify vid_get_viewport_fb() return value (live histogram and motion detector must work)
2. Correct address for GetFocusLensSubjectDistance is 0xFFAD2FB4 (not 0xFFAD4FBC with printf!)

Test version for IXUS70(SD1000) 1.01B here - http://ewavr.nm.ru/hdk/allbest-ixus70_sd1000-101b.zip (based on quietschi port for 1.02A).
Started testing the 1.01B build yesterday. Everything appears to work well so far :D
Made bootable fine.
Tested different video compressions: 3x and 2.5x can't record for more than 10-90 seconds, but 2x and lower appear to record to full 2GB of my card. 95% appears to be the approximate quality limit.
Live histograms are working well.
Scripts working well.
RAW shooting working well.
ALT menu seems to disappear after some idle time in Review mode.
I now love my camera more than ever.
- Wilson

*

Offline neb

  • *
  • 2
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #66 on: 01 / February / 2008, 14:52:51 »
i have ixus 70 firmware version 1.01a

so i tried beta version 1.01b, without much hope... but it works!  :xmas

i have no idea if everything works because i use it for the first time... and i have no idea how to use 3/4 of stuff. but if you want me check something i will be glad to do it

Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #67 on: 03 / February / 2008, 12:56:08 »
When digital zoom is used motion detection does not work correctly.
It does not index correctly in the image buffer (errs by about the zoom factor).
So the image buffer used is probably incorrect (i.e., not the one displayed
on the LCD but the one just before digital zoom is applied).

Tested using trunk r285, ixus70 with ver 1.01a.


*

Offline quietschi

  • ***
  • 116
  • Ixus70 102a
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #68 on: 14 / February / 2008, 08:19:14 »
Hi

Build a usb remote shutter release but it don't work. How can I found out the right values for the usb remote control in kbd.c?

cheers quietschi

*

Offline whoever

  • ****
  • 280
  • IXUS950
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #69 on: 14 / February / 2008, 08:47:11 »
Your
#define USB_MASK 0x40000
#define USB_REG 2
appears to be correct, assuming it is the same as in sd850, which I believe to be the case. Otherwise, as usual: you plug it in and out, and observe what changes in Debug/Misc. Or, you can directly examine physw_status in the memory browser. You have not forgotten, by some unlucky coincidence, to "Enable remote" in Script menu? And the remote script itself is without errors?

 

Related Topics