Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK - page 8 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum supplierdeeply

Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK

  • 82 Replies
  • 33625 Views
*

Offline quietschi

  • ***
  • 116
  • Ixus70 102a
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #70 on: 14 / February / 2008, 09:45:47 »
Advertisements
Hi

Thanks whoever
in Debug/Misc
1:xxxxxxxx not constant
2:xxxxxxxx not constant
3:      effe or effd
4:      0 / 1 changes if i plug in and out an active usb/hub but nothing happens

With my usb remote control the 4th value is constant 0. the remote with cr2032 batterie connected to the usb hub lights the led by pressing the switch, so the remote seems to work. remote is enabled in script menu and the script works without errors.
Another question, who can i examine physw_status in memory browser?

thanks quietschi

*

Offline whoever

  • ****
  • 280
  • IXUS950
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #71 on: 14 / February / 2008, 10:26:04 »
Well, you just look at the memory location of physw_status. Its base address is in stubs_min.S, yours reads:
DEF(physw_status, 0x564B0) // find in "PhySw"

So, you want to examine 0x564B0, 0x564B4, and 0x564B8. In Debug/Mem. browser, you step through the memory with left-right, change the step with Disp. The display is not updated in real time, so to see a change, you have to step up then back down.

Edit: Wait, you say "4: 0 / 1 changes if i plug in and out an active usb/hub". But that means it works as it should! So check your remote. Maybe 3V is not enough.
« Last Edit: 14 / February / 2008, 10:51:42 by whoever »

*

Offline quietschi

  • ***
  • 116
  • Ixus70 102a
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #72 on: 14 / February / 2008, 11:15:52 »
Hi whoever

without usb power
0x564B0 : x0FE0xxx
0x564B4 : xB20Dxxx
0x564B8 : 0000EFFx

with usb power the constant values are the same

Ok in Debug/Misc 4: changes from 0 to 1 but is it possible that it needs 5V of power to activate?

thanks quietschi

*

Offline whoever

  • ****
  • 280
  • IXUS950
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #73 on: 14 / February / 2008, 11:31:00 »
0x564B8 does not change when remote is enabled, as physw_status is then overwritten on the fly by your own code in kbd.c, to fool the cam into thinking that nothing happened. As to the voltage -- cannot recall anybody complaining about 3V, but who knows... I would first double-check the wiring and polarity.


*

Offline quietschi

  • ***
  • 116
  • Ixus70 102a
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #74 on: 19 / February / 2008, 16:56:32 »
Hi

USB remote is still not working. Checked the remote - ok
In debug/misc
shooting mode
1: x0fc0xxx
2: xb20dxxx
3: effx
4: 0

movie mode
1: x0fc0xxx
2: xb20dxxx
3: fffx
4: 0

play mode
1: x01c0xxx
2: xb20dxxx
3: bffx
4: 0

with usb/power (active hub)
shooting mode
1: x0fc0xxx
2: xb20dxxx
3: effx
4: 1

movie mode
1: x0fc0xxx
2: xb20dxxx
3: fffx
4: 1

play mode
1: x01c0xxx
2: xb20dxxx
3: bffx
4: 1

The record/play mode changes like 1: x0fc0xxx to x01c0xxx

With usb/hub power (5V) the remote shutter is not working. Also if chdk is started the camera is no longer detected by the pc if usb cable is plugged in.

i think something is wrong with the physw_status

Maybe someone knows a solution.

thanks quietschi
 

*

Offline quietschi

  • ***
  • 116
  • Ixus70 102a
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #75 on: 21 / February / 2008, 05:51:24 »
Hi all

I was definitly on the wrong way. For all you out there remote shutter script works with 5V Power(USB/HUB), not with 3V from a CR2032 Battery. I found this solution because a friend of mine got a S3IS there the 3V works, then tested the same on my Ixus70 (works only on 5V).

Four your Information if you plan to build a remote control for Ixus850_sd800 you also need more power. 3V do also not work on this camera.

cheers quietschi

*

Offline whim

  • ******
  • 2041
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #76 on: 21 / February / 2008, 06:33:52 »
@quietschi

Sounds like it would be a good idea to power it off a spare lithium bat for your iXus then.
There light and you can get them for as low as 15 euro.





*

Offline whoever

  • ****
  • 280
  • IXUS950
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #77 on: 21 / February / 2008, 06:56:35 »
In my ixus950 the threshold is 3.39V,  so a Li button cell does not suffice either. Three 1.2V cells -- just barely.


*

Offline whim

  • ******
  • 2041
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #78 on: 21 / February / 2008, 06:59:33 »
 :lol No I meant a spare of your orig. iXus battery pack.
That would give you 1. a spare for the road 2. maybe even the possibility
to swap batteries and still be able to drive your remote on the 'empty'
battery, since it takes very little current ?

Sorry if this is BS / not feasible (don't have iXus, so don't know exact voltage)
it's just my 2c - I like multipurpose solutions

wim
« Last Edit: 21 / February / 2008, 07:54:27 by whim »

*

Offline quietschi

  • ***
  • 116
  • Ixus70 102a
Re: Porting the ixus70_sd1000 ver 102a to CHDK
« Reply #79 on: 21 / February / 2008, 10:09:14 »
@whim
is a good and possible idea with an extra lion pack nb-4l. I just tried with 3 1,2V batteries from a led light and it works.

So i think "whoever" you are right, the voltage should be about 3,6V

Thanks for your ideas quietschi

 

Related Topics