Eos 400d ( Rebel XTI )

  • 1869 Replies
  • 484041 Views
Re: Eos 400d ( Rebel XTI )
« Reply #100 on: 11 / July / 2009, 04:51:51 »
Advertisements
Also, it does not go below ISO 80 (maybe it shouldnt :)

Re: Eos 400d ( Rebel XTI )
« Reply #101 on: 11 / July / 2009, 05:02:14 »
thaibv, the one in msg #91 works better for me

*

Offline thaibv

  • **
  • 57
  • Canon 400d: Spot, ISO 3200 and more
Re: Eos 400d ( Rebel XTI )
« Reply #102 on: 11 / July / 2009, 23:45:38 »
Hi again,

Tested and know for sure that the error that turn off disp cause by Canon System MessageQueue Function. It cannot handle too much key press in a little time (when press DP too fast and continuously). So have to slow it down

Pls try this version:
bin: http://depositfiles.com/files/x8gvyr8jh
code: http://depositfiles.com/files/kwcyvo9o4

will check CreateMessageQueue Procedure and post result.

@briveira:
thanks for testing. Pls download my first posted bin file to try iso lower than 80, but infact it unusable.
  
« Last Edit: 12 / July / 2009, 01:31:46 by thaibv »
999 Members and 9999 Guests are viewing this board.

Re: Eos 400d ( Rebel XTI )
« Reply #103 on: 12 / July / 2009, 06:44:40 »
thaibv, ISO3200 now works, and I was unable to hang the camera (for now)  :)  

there's one problem left: somehow after changing ISO to a non standard one, you cannot change to ISO 100; as a software developer, without looking through the source code, it is as if the menu code does not notice the change to ISO 100 because it shows it as the default selected option whenever you have a non-standard ISO selected

of course, you can change to another stardard ISO (200, 400...) and then go to ISO 100, just move the menu selection
« Last Edit: 12 / July / 2009, 06:51:40 by briveira »


Re: Eos 400d ( Rebel XTI )
« Reply #104 on: 12 / July / 2009, 08:06:35 »
mmmmh, managed to hang it again pressing DP very fast...
here is the STDOUT.TXT http://briveira.com/400dchdk/STDOUT.TXT

*

Offline thaibv

  • **
  • 57
  • Canon 400d: Spot, ISO 3200 and more
Re: Eos 400d ( Rebel XTI )
« Reply #105 on: 12 / July / 2009, 08:11:10 »
@ briveira
you are right  
Quote
the menu code does not notice the change to ISO 100 because it shows it as the default selected option whenever you have a non-standard ISO selected
, this is not a problem.

I will change some code to force it set iso to 100 when press SET right after show ISO diaglog.

I shoot a hundred pic today and it turn off my 400d's display one, and i face another problem that when in play mode delete button not work.
 
Thanks!
999 Members and 9999 Guests are viewing this board.

*

Offline thaibv

  • **
  • 57
  • Canon 400d: Spot, ISO 3200 and more
Re: Eos 400d ( Rebel XTI )
« Reply #106 on: 15 / July / 2009, 00:06:32 »
Hi again,

Could some one hang your 400d using this bin file pls!  :D
bin: http://depositfiles.com/files/jdmun9g0c

enjoy it.
« Last Edit: 15 / July / 2009, 00:15:21 by thaibv »
999 Members and 9999 Guests are viewing this board.

*

Offline mx3

  • ****
  • 372
Re: Eos 400d ( Rebel XTI )
« Reply #107 on: 15 / July / 2009, 03:50:28 »
thaibv
I wonder did you publish source code of your project?
would not it be useful to upload it to svn?
I think it would accelerate development...

...
edit: found source code :-)
« Last Edit: 15 / July / 2009, 03:53:13 by mx3 »
skype: max_dtc. ICQ: 125985663, email: win.drivers(at)gmail, eVB decompiler


Re: Eos 400d ( Rebel XTI )
« Reply #108 on: 15 / July / 2009, 15:01:38 »
Hi again,

Could some one hang your 400d using this bin file pls!  :D
bin: http://depositfiles.com/files/jdmun9g0c

enjoy it.

This last release works greatly on my 400d, but I noticed a little bug, when you set ISO 2500 the LCD wrongly displays "ISO 2200".

I think this will be fixed very easily.

Thanks to the developers for working on this hack!!

*

Offline thaibv

  • **
  • 57
  • Canon 400d: Spot, ISO 3200 and more
Re: Eos 400d ( Rebel XTI )
« Reply #109 on: 15 / July / 2009, 21:50:12 »
Hi all,
This last release works greatly on my 400d, but I noticed a little bug, when you set ISO 2500 the LCD wrongly displays "ISO 2200".

Oh yes, this bug stay there for a month.

The correct one here:
bin: http://depositfiles.com/files/0zwohq1wl
code: http://depositfiles.com/files/ii78hnswj
999 Members and 9999 Guests are viewing this board.

 

Related Topics