s2is problems ( long exposure ) - Hello, I'm a NEWBIE - HELP!! (Newbies assistance, User Guides and thank you notes) - CHDK Forum  

s2is problems ( long exposure )

  • 2 Replies
  • 1919 Views
*

Offline mnr

  • *
  • 2
s2is problems ( long exposure )
« on: 12 / March / 2009, 21:12:54 »
Advertisements
I have 1.00e -09.7-719 full zip chdk installed and I can not get long exposures it only goes to the stock 15 sec. I amit that I am still a beginner but how do I get the shutter to stay open longer ?
Thank you for any help getting this to work.

*

Offline fe50

  • ******
  • 3132
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: s2is problems ( long exposure )
« Reply #1 on: 13 / March / 2009, 09:15:48 »
Hello mnr, welcome to the CHDK forum !

I have 1.00e -09.7-719 full zip chdk installed and I can not get long exposures it only goes to the stock 15 sec. I amit that I am still a beginner but how do I get the shutter to stay open longer ?
Thank you for any help getting this to work.

You have to set up the CHDK overrides in the Extra Photo Operations menu:

-> Enter <Alt> mode with the PRINT key, press MENU, goto the Extra Photo Operations menu, press FUNC/SET to enter this menu



-> set Override shutter speed to the value (in seconds) you want to use, e.g. to 64
-> set Value factor to 1
-> exit <Alt> mode with the PRINT key again

If the override is active, you'll see TV:64 in the upper left corner of the OSD...

*

Offline mnr

  • *
  • 2
Re: s2is problems ( long exposure )
« Reply #2 on: 13 / March / 2009, 17:14:34 »
Thank you
I could not get to that screen and now it works great.

 

Related Topics