CHDK does not load g9 - General Help and Assistance on using CHDK stable releases - CHDK Forum
supplierdeeply

CHDK does not load g9

  • 5 Replies
  • 2577 Views
CHDK does not load g9
« on: 27 / March / 2009, 02:30:58 »
Advertisements
i followed all of the instructions on CHDK for Dummies


putting the card back into the camera the splash screen does not appear

how to i enable chdk?


im trying to use G9-100D
on a g9 Firmware Ver GM1.00D

with a kingston 1gb sc card


*

Offline whim

  • ******
  • 2041
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: CHDK does not load g9
« Reply #1 on: 27 / March / 2009, 06:21:50 »
Welcome to the forum !

You haven't, by any chance, forgotten to lock (write protect) your card ?

wim

Re: CHDK does not load g9
« Reply #2 on: 27 / March / 2009, 15:31:34 »
i tried it both ways with and without write protecting the card

with the card locked it kept showing Card Locked

*

Offline fe50

  • ******
  • 3134
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: CHDK does not load g9
« Reply #3 on: 27 / March / 2009, 15:56:55 »
i tried it both ways with and without write protecting the card
with the card locked it kept showing Card Locked

To start CHDK automatically (autoboot method), the card must
  1) be either <= 4GB of size & FAT16 formatted or prepared for CHDK multi partition support
  2) be CHDK bootable (marked with "BOOTDISK" in the 1st sector) <-------
  3) have the file "DISKBOOT.BIN" in the root folder
  4) be locked

You can also start CHDK manually by powering on your camera in playback mode & use the "Firmware upade" menue item from the Canon menu...

-> http://chdk.wikia.com/wiki/FAQ
-> http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK/Installing_with_Cardtricks (for MS Windows only)
« Last Edit: 27 / March / 2009, 16:02:15 by fe50 »


Re: CHDK does not load g9
« Reply #4 on: 27 / March / 2009, 16:52:31 »
I renamed the bin file to diskboot.bin and now the camera won't turn on with the card in.

I also tried to start CHDK manually with the Firmware update option "update firmware version 1.0.0.0 -> 1.0.0.0" but after it a while it turns off and turning back on does not show any change.

Re: CHDK does not load g9
« Reply #5 on: 27 / March / 2009, 17:53:23 »
 i was using the wrong file
the files that are linked in the wiki http://chdk.wikia.com/wiki/G9
are from zhare and do not have the complete CHDK package that are on
http://mighty-hoernsche.de/

everything works great. thanks for the help

 

Related Topics