The SX1 IS Porting Thread - page 35 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum supplierdeeply

The SX1 IS Porting Thread

  • 381 Replies
  • 109301 Views
*

Offline yvesson

  • ***
  • 207
  • A540 SX10IS
    • poll about some pics (not much serious) ^^
Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #340 on: 12 / October / 2009, 15:12:49 »
Advertisements
Hej,
I'm curious if anyone owning a SX1 has tryed the long (many minutes) exposures yet ?
CMOS could beat CCD in this departement, if I don't miss something.

(sorry to post that here, but I expect I can catch more people with a SX1 here)

Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #341 on: 12 / October / 2009, 16:21:15 »
I took a 25 minute shot, but it was aweful noisy.

*

Offline yvesson

  • ***
  • 207
  • A540 SX10IS
    • poll about some pics (not much serious) ^^
Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #342 on: 12 / October / 2009, 17:34:04 »
Hej,
Could you take something like around 5 minutes, with and without dark frame substraction and post it in the long exposure thread ?
Would be also great, if by any chance you have a friend with a SX10, to take shots in the same conditions to check CCD vs CMOS in the look exposure battle.

Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #343 on: 16 / October / 2009, 09:52:55 »
Hallo
Nothing News here in the Porting?

Are still open issues for the porting?

Buglist and so on?

Smartkiller
SX200 IS Firm. 100c
SX1 IS Firm. 201a


Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #344 on: 16 / October / 2009, 15:59:35 »
Hallo
I found a nice function in another porting.
Is it also possible for the SX1?

http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,3994.msg41646.html#msg41646

Smartkiller
SX200 IS Firm. 100c
SX1 IS Firm. 201a

Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #345 on: 07 / December / 2009, 17:12:26 »
Hi there,

I have been using CHDK on my SX1 for a good few months and would like to thank all for your hard work its allowed me to do so much more with my camera.

Is there any way of forcing the camera in to manual mode for the HD video mode via CHDK? By default it seems to go in to auto mode when you press the button.

Thanks

Bart

Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #346 on: 13 / January / 2010, 12:15:12 »
Hi,
Is there a list of the CHDK supported features for the SX1IS ?
I don't know if most of them are already managed, and if not, what are the ones left.
For instance, do we have EV bracketing, script, dark frame management, set_backlight... ?
Cheers.

Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #347 on: 17 / January / 2010, 15:44:39 »
Hi,

Is this right place for problems with sx1 beta versions?

With newest build :sx1-200h-0.9.9-868-full_BETA.zip  (564KB) on my canon sx1 language can't be changed. User can't choose from file browser language files, even the files are on correct place, browser doesn't show any files.

Same problem is with script files. User can only see folders on file explorer. Is this something related with "auto choose partitions feature"? If partitions are changed, then only "finished" note on messagebox is viewed, and nothing done.

On previous version(867) this worked well.

I am using 16gb card (14mb boot, and rest 16gb for images)

-jyrki
« Last Edit: 17 / January / 2010, 15:57:37 by jyrkma »


Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #348 on: 17 / January / 2010, 15:54:06 »
Hmph, correction from my previous post, it seems that problem is my card with such a partition. My previous configuration was with 2gb card and there the 867 build was working correctly.

But if any information to my problem is available please tell.

*

Offline fe50

  • ******
  • 3108
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #349 on: 17 / January / 2010, 16:09:56 »
Hello & welcome, jyrkma !

...browser doesn't show any files.

Store the files on the 2nd (big) partition !
The 1st, small partition is only used to start CHDK...

 

Related Topics