The SX1 IS Porting Thread - page 9 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum supplierdeeply

The SX1 IS Porting Thread

  • 381 Replies
  • 175913 Views
*

Offline pev69

  • **
  • 55
Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #80 on: 14 / April / 2009, 14:03:07 »
Advertisements
Good! Will sync now. :)

EDIT: Hey, that video quality thing IS amazing!! One more of the most useful features especially with the SX1's space-gobbling fullhd video!
« Last Edit: 14 / April / 2009, 14:20:16 by pev69 »

Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #81 on: 14 / April / 2009, 14:53:29 »
EDIT: Hey, that video quality thing IS amazing!! One more of the most useful features especially with the SX1's space-gobbling fullhd video!

Yes it really is! ...with my old S2 IS (.AVI at VGA Res) I actually was not really seeing an advantage/use of the Video Settings override...but on the SX1 it improves the Cam in the way, that it is no more the question on using a resolution of 1920x1080 or just 640x480 (because of space considerations)....it is: FullHD anyway - just: What Quality Settings to be choosen on CHDK?

I was also amazed, that despite of the "low quality" setting (10) the video came out so good! (on the small SX1 Display there is actually no difference to a "fullsized" FullHD Video....Then second surprise: The "small" file can be opened/played on my Mac and my (old) PC without any flaw! And yes: here (large screen) finally there are artefacts visible, but rarely during play....actually i paused and moved frame by frame to clearly identify them... :-)

:-)

Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #82 on: 14 / April / 2009, 15:16:39 »
Had only time for a short look at the video stuff and long time exposure. Absolutly fantastic the possibilities. Thanks a lot fboesch and also pev69 for the hard work having spent until now. Realy good job.
Bthw. if I dont press a key for 2 seconds or longer I'm kicked out of the chdk menue.

Thanks one hundert times

Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #83 on: 14 / April / 2009, 16:06:43 »
Just had a look. And it really looks very promising.
The video quality settings make the 1920x1080 mode a real alternative now.
And the short and long exposure times work great.

Thanks again for the time you all put in this...


Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #84 on: 14 / April / 2009, 17:33:04 »
Bthw. if I dont press a key for 2 seconds or longer I'm kicked out of the chdk menue.


Yes, i know...it is potentially related to the issue of the menu, which will sometimes "disappear" (full or partly)...seems to be a "screen refresh" (with the CHDK Bitmap Overlay) thing....

Assumptions for now: Belongs to the stuff to be checked within CHDK native code I assume OR how CHDK is hooked into existing routines...eventually can be fixed with additional "call" of the CHDK GUI within our code...

Also: if choosing some "fanastic" high values (e.g. ISO Value of 10000 ;-) or 1/100k exposure + 33.17 aperture) then the cam will (sometimes) crash but somehow depending of the choosen mode...luckierwise not on low (senseful) settings....actually I love the most (if enough light around) to use very low ISO settings...

But after two weeks time (i started on Wednesday 2 weeks ago) I'm today happy that technically the really important functions of CHDK (to me) are already available on the SX1... :-) so are you guys out there! ;-)


*

Offline pev69

  • **
  • 55
Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #85 on: 14 / April / 2009, 18:08:14 »
But after two weeks time (i started on Wednesday 2 weeks ago) I'm today happy that technically the really important functions of CHDK (to me) are already available on the SX1... :-) so are you guys out there! ;-)

Me too :).

BTW, boot status: I have gone through boot.c now and found nothing really wrong. And still the FI2 method crashes badly.
« Last Edit: 14 / April / 2009, 18:09:45 by pev69 »

Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #86 on: 14 / April / 2009, 18:33:58 »
BTW, boot status: I have gone through boot.c now and found nothing really wrong. And still the FI2 method crashes badly.

Yeah... I'm also "stuck" for now....what I do not understand: The difference between diskboot.bin and ps.fi2 is that ps.fi2 is encrypted (with keys) and compressed....now if diskboot.bin is working fine (boot etc) ps.fi2 should work too? ...but in our case: it is not....

Due to the fact that you looked on your own (for the keys/IV for fi.inc) It seems not to be a mistake (only) on my side....

Well...as "juniors" i hope that one of the seniors can help us.

ewavr: any hint/idea, where or how we should approach this issue?

_______

For today i "finished" :-) Let us check tomorrow

*

Offline PhyrePhoX

  • *****
  • 2254
  • make RAW not WAR
    • PhyreWorX
Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #87 on: 14 / April / 2009, 18:37:38 »
i was under the impression that if chdk boots off diskboot.bin, that it *should* also boot the fi2 file, without changes in boot.c or whatever. so *maybe* the encryption was changed? or some other thing?


*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #88 on: 14 / April / 2009, 18:43:47 »
so *maybe* the encryption was changed?

If the encryption was changed, you will see "update file error" message.

Re: The SX1 IS Porting Thread
« Reply #89 on: 14 / April / 2009, 18:45:29 »
Bthw. if I dont press a key for 2 seconds or longer I'm kicked out of the chdk menue.


Yes, i know...it is potentially related to the issue of the menu, which will sometimes "disappear" (full or partly)...seems to be a "screen refresh" (with the CHDK Bitmap Overlay) thing....


...one last finding: If just "diskboot.bin" is used (default font, no symbols, etc,....no chdk subfolder) then it seems that the menu is stable....

@alexpreyer: If you've got time: try out different font sizes (for CHDK) and/or symbol/OSD informations ON/OFf... eventually you can find out which element is causing the CHDK Mainmenu to "vanish" sometimes...

Thx & gnight

 

Related Topics


SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal