extra long exposures (split from: Hardcore modding on a A530, thanks to CHDK!

  • 182 Replies
  • 36566 Views
*

Offline fe50

  • ******
  • 3081
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Advertisements
ewavr, it doesnt seem to work on the s3is. 60 seconds - ok. 70 seconds and longer - not ok.
behaviour: when i set 70 seconds, and do a halfpress, the cam already shows 15", so it DOES notice the longer shutter. when i then press fully it takes a picture, but only with a very short duration. now here is the catch - the picture is very dark, so the real shutter that was used must be very short. BUT when i view this image in playmode, camera tells me it was shot with a 15" exposure.

The same on the SX10 - 65s is ok, 66s takes a picture with minimum shutter speed, no crash...

@ewavr, the asm magician: absolutely 8)

*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
The same on the SX10 - 65s is ok, 66s takes a picture with minimum shutter speed, no crash...

Oops! The same thing on A710, when I downloaded CHDK from autobuild server. When I compliled CHDK yourself, it works as expected (gcc 3.4.6) (you can download version for S3 and SX10 from http://ewavr.nm.ru/chdk/for_test/) .

Now I try to find this bug (BTW, which GCC version uses autobuild server?).

edit: Maybe source is CPU registers corruption in apex2us()
« Last Edit: 08 / April / 2009, 19:36:42 by ewavr »

*

Offline PhyrePhoX

  • *****
  • 2254
  • make RAW not WAR
    • PhyreWorX
i will test and report.

btw "show build info" tells you that the server uses gcc 4.3.2.
really weird.


edit: works. tested 100 seconds, works like a charm. yay \o/
« Last Edit: 08 / April / 2009, 19:47:22 by PhyrePhoX »

*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
Silly error.
Must be fixed in #729.
Tested on GCC 3.4.6 and 4.3.2 for a710.

edit: I tested autobuild #729 - works fine on a710.
« Last Edit: 08 / April / 2009, 20:54:53 by ewavr »


*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
a570 100e works fine for me already.

With sources from reply #27 or #28?

*

Offline fe50

  • ******
  • 3081
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Must be fixed in #729.
Tested on GCC 3.4.6 and 4.3.2 for a710.
edit: I tested autobuild #729 - works fine on a710.
Nice  :)
I'll test it this evening when i'm back...

*

Offline PhyrePhoX

  • *****
  • 2254
  • make RAW not WAR
    • PhyreWorX
i won't even try it, as i know it works when ewavr is committed to something :)

*

Offline fe50

  • ******
  • 3081
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
@PhP:
i won't even try it, as i know it works when ewavr is committed to something :)
LOL - i know this, so therefore i said ...I'll test it...
I never TRY to do something, i just DO it (and maybe fail) or DO it NOT  8)
BTW: we have full moon, so you know what this mean to me - running thru the woods tonight, the tests have to wait  :P
Code: [Select]
http://www.youtube.com/watch?v=sQghSEl0hHQ       (SA - full moon, vampire/manga version)


*

Offline fe50

  • ******
  • 3081
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
edit: I tested autobuild #729 - works fine on a710.
Success (autobuild #729) also on the SX10, works great - as expected  :)

*

Offline barret

  • ***
  • 125
  • S3 & a550
So, maybe it's time for Camera Features Chart update? :D
http://chdk.wikia.com/wiki/CameraFeatures

 

Related Topics