Any way to disable playback mode as the default on SD870? - General Discussion and Assistance - CHDK Forum supplierdeeply

Any way to disable playback mode as the default on SD870?

  • 4 Replies
  • 2688 Views
Any way to disable playback mode as the default on SD870?
« on: 25 / November / 2008, 15:46:05 »
Advertisements
Is there any way to disable playback mode as the default on SD870 once CHDK is enabled?

*

Offline fe50

  • ******
  • 3127
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: Any way to disable playback mode as the default on SD870?
« Reply #1 on: 25 / November / 2008, 16:34:42 »
Hello & welcome tomas21 !

Is there any way to disable playback mode as the default on SD870 once CHDK is enabled?

You can use the script autostart to start a small script on power on; in such a script you can set up also settings you always want to have after you power on the camera, e.g. the continuous mode...

You can try this script (download the attachement, file start.bas, you must bee loged in to see it):
Code: (sdlbasic) [Select]
@title SD870 Bootup
if autostarted = 0 then goto "Exit"
if get_drive_mode = 0 then
  click "shoot_half"
  sleep 900
endif
:Exit
  cls
  exit_alt
end
To enabled the autostart feature, load the script in the CHDK script menu, set Autostart to ON.

When you power on your camera, this script emulates a short half-press to the shutter button, then it leaves the <Alt> mode.
This way your camera switches to record mode, then you can start your photo session directly...

Re: Any way to disable playback mode as the default on SD870?
« Reply #2 on: 26 / November / 2008, 16:04:51 »
Thanks I'll try it this weekend

Re: Any way to disable playback mode as the default on SD870?
« Reply #3 on: 08 / May / 2009, 18:36:54 »
Hi fe50 thanx for sharing the code. I gave it a try on my SD 870 IS with CHDK (ixus860_sd870-100c-0.9.8-758-full) The script runs well starts and finishes, but just nothing happens and it still remains in playback mode.

Perhaps I'm doing something wrong? help anyone?


*

Offline fe50

  • ******
  • 3127
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: Any way to disable playback mode as the default on SD870?
« Reply #4 on: 08 / May / 2009, 20:20:30 »
Hi fe50 thanx for sharing the code. I gave it a try on my SD 870 IS with CHDK (ixus860_sd870-100c-0.9.8-758-full) The script runs well starts and finishes, but just nothing happens and it still remains in playback mode.
Perhaps I'm doing something wrong? help anyone?
;)
...
Load the script, then set "Script Autostart" to [ON].
The script checks whether it is autostarted; when you manually start the script, it does nothing: if autostarted = 0 then goto "Exit"

 

Related Topics