Announce: non-intervalometer timelapse script, uses clock time, repeats daily

  • 29 Replies
  • 10567 Views
Advertisements
Try deleting the old CFG file.

I deleted all the files in the data folder, is that what you are referring too? I am still having issues.

I might try reformatting the cards and starting again . . .

*

Offline reyalp

  • ******
  • 11583
It looks like the script was saved in the wrong format. It needs to be plain ASCII text.
Don't forget what the H stands for.

It looks like the script was saved in the wrong format. It needs to be plain ASCII text.

THANKS!

Dumb newbie things, for anyone following this, you need to save it from word in the format mentioned above, not save it as a plain text lua as I thought I had too. :O

Thanks guys, the script is loading and running ! Now to give it a thourough test!


*

Offline Edgel

  • *
  • 22
My camera took pictures continuously for about 4 months using this script and it worked great. However there were two issues: I set the script to start at 2pm and take pictures every other hour, but the camera only took pictures from 2pm to midnight and then the next picture was taken at 2pm, not 2am as it should. It would also be nice if the tv could be set to longer shutter speeds at night ( I used Av mode), as the night shots turned out very dark.
Powershot A570IS

*

Offline SkyWalker9

  • ****
  • 301
  • SX20 IS (fw 1.02b)
My camera took pictures continuously for about 4 months using this script and it worked great. However there were two issues: I set the script to start at 2pm and take pictures every other hour, but the camera only took pictures from 2pm to midnight and then the next picture was taken at 2pm, not 2am as it should. It would also be nice if the tv could be set to longer shutter speeds at night ( I used Av mode), as the night shots turned out very dark.
Suspect it is how the script was designed to be used and/or how you are trying to use it. All of the links to the script seem to be dead, so you'll need to post a copy of the script you used in order to determine the cause of the problem. Thanks.

*

Offline Edgel

  • *
  • 22
My camera took pictures continuously for about 4 months using this script and it worked great. However there were two issues: I set the script to start at 2pm and take pictures every other hour, but the camera only took pictures from 2pm to midnight and then the next picture was taken at 2pm, not 2am as it should. It would also be nice if the tv could be set to longer shutter speeds at night ( I used Av mode), as the night shots turned out very dark.
Suspect it is how the script was designed to be used and/or how you are trying to use it. All of the links to the script seem to be dead, so you'll need to post a copy of the script you used in order to determine the cause of the problem. Thanks.

I suspect it has something to do with the way the shot time is written. 0200, 0400, etc. is written like 200, 400, etc. It seems to work fine for shot times set at pm times (hh:mm).
Here is the script:
http://bugsplatter.id.au/chdk/hmm_wrks.bas
Powershot A570IS

*

Offline Edgel

  • *
  • 22
would be nice to have variable shutter speeds too, so the night exposures would not turn out so dark... i.e. longer than 1s at night. It would be similar to the other sunset scripts. I can try to modify the script but it looks so massive and complicated and I don't know exactly where to start..
BTW I now set the script to start at 00:00 to see if that works.
Powershot A570IS


*

Offline shp

  • *
  • 1
Does somebody have the script saved? Or can you point me to a similar one?
Thanks.

Does somebody have the script saved? Or can you point me to a similar one?
Thanks.
http://chdk.wikia.com/wiki/Selective_Intervalometer
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

 

Related Topics