IXY 910is - LCD dead 3 minutes after using chdk ! Please help ! - Hello, I'm a NEWBIE - HELP!! (Newbies assistance, User Guides and thank you notes) - CHDK Forum

IXY 910is - LCD dead 3 minutes after using chdk ! Please help !

  • 11 Replies
  • 3691 Views
Advertisements
Mine is Ixy 910is = ixus 860is = sd870is.
Lat night, I followed the instructions on wikia: check the firmware, use cardtrick etc ...
ISSUE: I check, but forgot the original firmware of my canon, then after using the chdk for 3minutes, the lcd appears few white, horizontal stripes strike thru the LCD, then it get more and more, now the LCD is all white, with very thin black stripes on lcd. THen I remove the sd card.
What I have to do ? Can I roll back to the original firmware ? and any chance to save it ?

Re: IXY 910is - LCD dead 3 minutes after using chdk ! Please help !
« Reply #1 on: 12 / July / 2009, 07:01:31 »
This would be first known case of CHDK causing such damage .. so it is extremely unlikely.
Do you have Zebra mode enabled ?

What happens if you unlock the card and use the camera normally ?

The Canon firmware is still there, it has NOT been changed in any way.


Re: IXY 910is - LCD dead 3 minutes after using chdk ! Please help !
« Reply #2 on: 12 / July / 2009, 07:15:28 »
Zebra mode <= is this a joke ? :)

I changed another card, same !

Re: IXY 910is - LCD dead 3 minutes after using chdk ! Please help !
« Reply #3 on: 12 / July / 2009, 07:43:12 »
I changed another card, same !

Yes, but have you tried running the camera without CHDK ?


Re: IXY 910is - LCD dead 3 minutes after using chdk ! Please help !
« Reply #4 on: 12 / July / 2009, 08:17:04 »
1. I use the 2gb card with CHDK inside, the issue happens
2. Then, I remove the card, change another card, the 32mb one, which is brand new. Try to operate the camera. But nothing changes. :( I regconize that chdk had some effects on my cam, because : I switch the camera in shoot mode, then turning it off, normally, when turning it on, the camera will be in shoot mode also. But in this case, even when I use the 32mb card, when turning it on, the camera is in play/review mode (because I can't zoom. Only when I half-press the shoot button, it change to play mode)

I think the camera still works, because even I can't see what's on lcd, but if i shoot, the image will appear in card.

Very strange ?

Re: IXY 910is - LCD dead 3 minutes after using chdk ! Please help !
« Reply #5 on: 12 / July / 2009, 08:44:52 »
Try removing the batteries for a few minutes and then start the camera with your blank, new card.

Re: IXY 910is - LCD dead 3 minutes after using chdk ! Please help !
« Reply #6 on: 12 / July / 2009, 09:02:03 »
Yeah, try it also, even open the camera, disconnect the cable which connects the battery & back-up battery with the mainboard, wait for 1 night (>8 hours), re-connect & power-up in next morning.
The same !

Re: IXY 910is - LCD dead 3 minutes after using chdk ! Please help !
« Reply #7 on: 12 / July / 2009, 09:16:41 »
You opened the camera .. did you also do that before you had this problem ?

If so, what did you do when you opened it ?


Re: IXY 910is - LCD dead 3 minutes after using chdk ! Please help !
« Reply #8 on: 12 / July / 2009, 09:22:35 »
No, the cam is normal before i use chdk.
I only opened it when the issue persists.
I just remove the cable on top of the mainboard, which connect the main battery & back-up battery, remove the battery from the cam, leave all there for 1 night, and re-connect all stuffs in next morning.

Re: IXY 910is - LCD dead 3 minutes after using chdk ! Please help !
« Reply #9 on: 12 / July / 2009, 09:37:08 »
Well, it cannot be proved but I think it must be just coincidence that the screen failed shortly after using CHDK  ;)

 

Related Topics