IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread - page 55 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum supplierdeeply

IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread

  • 678 Replies
  • 213009 Views
Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #540 on: 07 / June / 2010, 12:20:41 »
Advertisements
Yes, dual partitioning does work.


Thanks Dan.

My SDM build must be incorrect or the user is doing something wrong.



David

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #541 on: 07 / June / 2010, 12:26:49 »
It's possibly the latter, our IT guy used to complain about pebkac... problem exists between keyboard and chair... ;)
SD780, SX200, SX1, SD890 and SD980 - O.K. Way too many cameras, not enough photos!

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #542 on: 07 / June / 2010, 13:22:57 »

Quote
AEB is a Canon feature which is natively only available on the more expensive cameras like the G or SX series..
...but any CHDK driven camera can do the same, better, with a much wider Ev range & unlimited settings: either with "bracketing in continuous mode" or with a script

manu thanks for the reply :-) anyway do you confirm me that the actual porting of the ixus 100 supports aeb?

thanks again

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #543 on: 07 / June / 2010, 14:06:57 »
I do see some changes to the boot code since I first ported to SDM.

Dan, could you do a quick test ?

Temporarily replace DISKBOOT.BIN on the first partition of a dual-partition card with this version :-

http://www.zshare.net/download/769870092d918db8/


After it boots (hopefully) just take a couple of photos by directly pressing the shutter button.

Does it work ?



David


Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #544 on: 07 / June / 2010, 16:52:57 »
@Microfunguy
Did as you asked, it booted and took pictures, seems to work, just no splash screen. Sorry for the delay, I was at work.
Dan
SD780, SX200, SX1, SD890 and SD980 - O.K. Way too many cameras, not enough photos!

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #545 on: 07 / June / 2010, 17:02:18 »
it booted and took pictures, seems to work

Thanks.

Quote
,just no splash screen.

It has been removed  to save memory and because of the limitations of record/playback palettes of various cameras (especially recent ones).

Did you see '1.84' in giant letters ?

It does not display on all cameras, must be a boot timing issue.


David

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #546 on: 07 / June / 2010, 17:05:49 »
@Microfunguy
Yes, I did see the big 1.84, I was just looking thru the menus as well, no issues there either.
Dan
SD780, SX200, SX1, SD890 and SD980 - O.K. Way too many cameras, not enough photos!

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #547 on: 07 / June / 2010, 17:09:00 »
@Harpoma,
Just wanted to let you know that parameters changed in scripting now is working, as well. Good job!
Dan
SD780, SX200, SX1, SD890 and SD980 - O.K. Way too many cameras, not enough photos!


Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #548 on: 07 / June / 2010, 17:10:47 »
@Microfunguy
Yes, I did see the big 1.84, I was just looking thru the menus as well, no issues there either.
Dan

OK, thanks.

Incidentally, in the SDM Script menu you will see four blank lines.
That is where the descriptions from up to ten parameter sets are displayed.
The sets are browsed with the left/right buttons.

See details here :-  http://stereo.jpn.org/eng/sdm/ubasic.htm
« Last Edit: 07 / June / 2010, 17:21:35 by Microfunguy »

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #549 on: 10 / June / 2010, 12:40:18 »
Is 1.00B in the works?  Can't wait to try it out, even some alpha version.

 

Related Topics