IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread - page 7 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum supplierdeeply

IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread

  • 678 Replies
  • 210308 Views
Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #60 on: 14 / September / 2009, 17:53:28 »
Advertisements
Thx.  I will head in that direction for debugging it.

Harpo
Canon Models - SD300, SD780, & SX210

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #61 on: 14 / September / 2009, 22:53:26 »
I wanted to thank you for the suggestion of irfanview.  I can now actually see the raw file and amazing but it has the image I took.   LOL 

Harpo
Canon Models - SD300, SD780, & SX210

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #62 on: 17 / September / 2009, 11:14:40 »
Hi.

I have tried the V3 firmware and want to report my experience:
Storing of RAW works but as already said.. no program recognizes the file.

Saving to DNG also works once "badpixel.bin" is present.

For badpixel.bin creation I used badpixel.lua which worked after some retries, but I don't know if the content contains correct badpixel data or not.

Additionally I have tried a simple lua script which did not work.
Lua script:

Code: [Select]
--[[
@title Test Lua Script
]]

function forceRecordMode()
repeat
  if get_mode() == false then
cls()
print("Run in Record mode!")
sleep(3000)
cls()
exit_alt()
sleep(1000)
  end
until get_mode() == true
end

function fastShoot()
press("shoot_half")
print("shooting...")
press("shoot_full")
release("shoot_full")
release("shoot_half")
repeat
sleep(1)
until get_shooting() ~= true
end

forceRecordMode()
fastShoot()

Function forceRecordMode() works but function fastShoot() doesn't work (no picture is taken) however completes without an error.

Anyway.. keep up the good work.

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #63 on: 17 / September / 2009, 11:34:53 »
@Quikee,

Thx for trying it out.  Your observations are 100%.  I only started looking at the scripts last night.  Turns out my kbd.c was missing the code (i wondered what it was for) that would implement scripted actions.  LOL

The badpixel.lua will work as you said until I release v4.  As you thought it is not valid data but is required for DNG output to work.  You can try irfanview if you want to see the raw file but DNG is easier.

I'll get forceRecordMode lua working tonight and release v4.  Then you can try it again.

Again thx and things should be better soon.  It's still pre-alpha so most things don't work at all.  It's really just a pretty gui atm. 

Harpo
Canon Models - SD300, SD780, & SX210


Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #64 on: 19 / September / 2009, 13:24:41 »
It's been a bit but I'm looking for SD780 testers now.  If you want to test please create a post and submit your bugs.  There are tons of stuff thats wrong i'm sure but I'll just work out each bug and hopefully it covers more then just that bug. 

I prefer to have people create a single post and update it as bugs are fixed and retested.  So if you could follow that style it will help me greatly.  As bugs are fixed just use the strikeout style.   

As always the first post has the latest info on status on build info.  For your convienence i will place it here too...

Pre-Alpha Firmware (v5 updated Sept 19, 2009) (must rename ps.fi2) - PS.FI2  (Note: ALT is DISP key & DISP key is long held DISP)

Thx.

HarpoMa
Canon Models - SD300, SD780, & SX210

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #65 on: 19 / September / 2009, 17:44:20 »
I will start testing on thursday, as soon as my camera gets back to me. If I manage to build this ;/

Right now I'm getting:
-> main.elf
../platform/ixus100_sd780/libplatform.a: could not read symbols: File format not recognized
collect2: ld returned 1 exit status
make[1]: *** [main.elf] Error 1
make: *** [all-recursive] Error 1

I'm building with:
gcc (Ubuntu 4.3.3-5ubuntu4) 4.3.3

Any help appreciated. Also, if someone could send me pre-built package, this would be cool. Thanks!

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #66 on: 19 / September / 2009, 17:45:15 »
I will test as much things as I can as soon as I get my Ixus back - which is unfortunately not before Monday.

I am glad you got movie overrides to work because the default bitrate of around 20kbit/s is just overkill. I have reencoded the videos and got an acceptable quality at almost 1/10 of the size of the original.

*

Online reyalp

  • ******
  • 13400
Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #67 on: 19 / September / 2009, 19:00:31 »
I'm building with:
gcc (Ubuntu 4.3.3-5ubuntu4) 4.3.3

Any help appreciated. Also, if someone could send me pre-built package, this would be cool. Thanks!
Looks like you are ending up with a mix of arm and non-arm tools. Note that CHDK is picky about the toolchain, you can't just use someone generic ARM cross compiler, you need to either build it yourself or use one of the pre-built ones specifically configured for CHDK. Then you need to set your path and other environment variables so that is used for the entire build process.
Don't forget what the H stands for.


*

Offline whim

  • ******
  • 2041
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #68 on: 19 / September / 2009, 19:15:21 »
@mstawick

also make sure you're not using binutils 2.19 or greater

wim

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #69 on: 19 / September / 2009, 21:21:47 »
I just started testing

* On video the the optical zoom will zoom in then the digital zoom will take over
But when you zoom out only the digital works. When it gets to optical zoom i get a "!"
SD780 IS and SX210 IS

 

Related Topics