IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread - page 10 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum  

IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread

  • 678 Replies
  • 257543 Views
Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #90 on: 23 / September / 2009, 07:41:04 »
Advertisements
i tried it several times but in my menu there is no firm update item, i dont understand it.
i'm on mac os..is this a problem?

*

Offline whim

  • ******
  • 2046
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #91 on: 23 / September / 2009, 07:59:22 »
Quote
i'm on mac os..is this a problem?
quite likely, yes.

here's the FAQ for mac: http://chdk.wikia.com/wiki/FAQ/Mac

hth,

wim

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #92 on: 23 / September / 2009, 08:35:07 »
yeah i tried this before and now i tried it again. but when i put the diskboot.bin into the root directory AND lock the card the camera wont start-whats this?
when i unlock the card the camera starts but then i cant update the firmware because there is no update item

*

Offline whim

  • ******
  • 2046
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #93 on: 23 / September / 2009, 08:38:50 »
@twista
have you also read the "Still having Trouble?" section (almost end of page) ?
edit: and what card (size) are you using ?

@drakon
Quote
it's possible record video with more fps than 30? (slow motion)

CHDK can not change the FPS or the codec used for video (edit: hardware limitation)


hth,

wim
« Last Edit: 23 / September / 2009, 08:45:26 by whim »


Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #94 on: 23 / September / 2009, 08:47:29 »
@whim: thx the "still having trouble" post solves my problem. sometimes mac is not good :)

Issues:
-sometimes the chdk menu closes down
-in the left bottom there is a grey stripe/balk(where ALT stands)
-when i zoom i.e. 4x in video mode the zoom wont get back (another said this before i think)

« Last Edit: 23 / September / 2009, 09:10:54 by twista »

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #95 on: 23 / September / 2009, 09:02:17 »
thx whim :)

*

Offline whim

  • ******
  • 2046
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #96 on: 23 / September / 2009, 09:08:24 »
@twista
make no mistake, LoseDows is every bit as bad... it's just that it is too stupid to pull this kind of stunts on FAT file systems  :D

wim

Quote
in the left bottom there is a grey stripe/balk(where ALT stands)

that could well be the 'space remaining' bar, check:
main menu -> OSD parameters -> Filespace -> Show Space Bar
yours is probably set to 'Horizont.' , set to 'Don't' to get rid of it  ("balk"enende  :D )
« Last Edit: 23 / September / 2009, 09:25:21 by whim »

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #97 on: 23 / September / 2009, 09:41:36 »
@mstawick - At present ps.fi2 is the only way (although I found my issue and a fix will be shortly here)

@everyone else - I won't get to look at any of the bugs until the weekend - working on finding some debug info atm.
Canon Models - SD300, SD780, & SX210


Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #98 on: 24 / September / 2009, 14:59:01 »
* Menu sometimes dissappears (even in 'P' mode, when camera doesn't autofocus); i'm not sure exactly at what conditions this happens,

It appears that in "Auto" mode the menu disappears not when autofocusing but when the shooting mode is switched automatically (for example from Sunny to Macro).
In "P" mode menu disappears when a face is detected.

The obvious solution would be (if that's possible) to disable automatic mode switching and face detection while in menu.

Re: IXUS 100 IS (Europe) / PowerShot SD780 IS - Porting Thread
« Reply #99 on: 24 / September / 2009, 15:08:24 »
I never use face detection, and still menu disappears. BTW. it's a minor problem, as the menu is still there, just needs to be redisplayed - ex. by up/down button.

 

Related Topics