the sx20 porting thread

  • 1279 Replies
  • 194809 Views
*

Offline fe50

  • ******
  • 3071
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: the sx20 porting thread
« Reply #10 on: 15 / October / 2009, 07:05:10 »
Advertisements

*

Offline neszt

  • ***
  • 174
Re: the sx20 porting thread
« Reply #11 on: 15 / October / 2009, 10:41:34 »

*

Offline neszt

  • ***
  • 174
Re: the sx20 porting thread
« Reply #12 on: 15 / October / 2009, 12:53:26 »
Quote
11. I tried to debug with AF led blinking at the very first enrty point as the guide says, but nothing happens.
Because your diskboot is encoded with the wrong settings. The canon firmware loads *any* encoded diskboot, even if the encoding is wrong. It only recognizes and refuses to load un-encoded ones ;)

Now, i'am at home, and i tried it with NEED_ENCODED_DISKBOOT=3. You are right! I got the AF LED blinking when i put my little debug code to the loader/sx20/main.c in the begining of my_restart function.

When i remove the debug code, nothing happens.

So the next step to find the correct signatures. We need a corrupt free firmware dump for this. Please confirm, that the firmware i dumped is corrupt.

*

Offline yakabmarci

  • *
  • 16
  • sx20is
Re: the sx20 porting thread
« Reply #13 on: 15 / October / 2009, 13:53:08 »


*

Offline neszt

  • ***
  • 174
Re: the sx20 porting thread
« Reply #14 on: 15 / October / 2009, 14:20:16 »

*

Offline yakabmarci

  • *
  • 16
  • sx20is
Re: the sx20 porting thread
« Reply #15 on: 15 / October / 2009, 14:22:04 »
I also have an enviroment set up, and so far I can just confirm the results of neszt, i have a decoded version of the dump (I've modified the decoder from RaduP) I can also find the string "\nStartDiskBoot\n" at address 0xFF83A7FC. I wanted to post the decoded firmware here but it is too big.

*

Offline neszt

  • ***
  • 174
Re: the sx20 porting thread
« Reply #16 on: 15 / October / 2009, 15:05:55 »
I also have an enviroment set up, and so far I can just confirm the results of neszt, i have a decoded version of the dump (I've modified the decoder from RaduP) I can also find the string "\nStartDiskBoot\n" at address 0xFF83A7FC. I wanted to post the decoded firmware here but it is too big.

Welcome to the (beta-)developers team. :)

*

Offline neszt

  • ***
  • 174
Re: the sx20 porting thread
« Reply #17 on: 15 / October / 2009, 15:34:18 »
After a little blinking debug i found, that the camera crashes after the next line:

copy_and_restart((void*)MEMISOSTART, (char*)blob_chdk_core, blob_chdk_core_size);

in the my_restart() function.

In my platform/sx20/sub/100f/makefile.inc:

MEMISOSTART=0xACB74

which is comes from sx10 branch.


*

Offline reyalp

  • ******
  • 10835
Re: the sx20 porting thread
« Reply #18 on: 15 / October / 2009, 15:57:48 »
You cannot just copy a port and expect it to work. Please read http://chdk.wikia.com/wiki/Adding_support_of_a_new_camera carefully.

edit: I also suggest http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,3977.msg37430.html#msg37430
« Last Edit: 15 / October / 2009, 16:04:25 by reyalp »
Don't forget what the H stands for.

*

Offline reyalp

  • ******
  • 10835
Re: the sx20 porting thread
« Reply #19 on: 15 / October / 2009, 16:00:23 »
I downloaded the sx20 dump linked here http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,288.msg41607.html#msg41607

It is definitely corrupted in some way.
Don't forget what the H stands for.

 

Related Topics