the sx20 porting thread - page 122 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum

the sx20 porting thread

  • 1279 Replies
  • 381879 Views
Re: the sx20 porting thread
« Reply #1210 on: 16 / April / 2011, 01:11:08 »
Advertisements
video starts and then stops right away even with this test version, no crashes or anything.

the ok never changes to any numbers
sx20is 1.02d

*

Offline f_m_b

  • **
  • 71
Re: the sx20 porting thread
« Reply #1211 on: 16 / April / 2011, 01:27:43 »
Ooh... i forgotten the patch file. Sorry, here it is.
Greetings Frank
SX20 (1.02b)

Re: the sx20 porting thread
« Reply #1212 on: 16 / April / 2011, 01:30:56 »
Ooh... i forgotten the patch file. Sorry, here it is.

what does that patch do, f_m_b?
sx20is 1.02d

*

Online philmoz

  • *****
  • 3407
    • Photos
Re: the sx20 porting thread
« Reply #1213 on: 16 / April / 2011, 01:36:57 »
video starts and then stops right away even with this test version, no crashes or anything.

the ok never changes to any numbers

I thought it would be the same - just a shot in the dark to try out an idea.

Attached is a modified version of the lua script to dump the exmem info.
This one starts recording in the script, dumps the info then stops recording.
This should avoid the crash if you try and run a script while recording.

To use this change to video record mode on the camera dial and make sure you are in record (not playback) mode.
Select and run the exmem2.lua script - it should record a short movie and also dump the exmem log.

Run this using a non-exmem version of CHDK (all exmem options turned off).

Phil.
« Last Edit: 16 / April / 2011, 03:27:45 by philmoz »
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)
  g7x2 (1.01a, 1.01b, 1.10b)


Re: the sx20 porting thread
« Reply #1214 on: 16 / April / 2011, 01:42:20 »
Off to bed now, but thanks Philmoz.

Will give that a go sometime tomorrow and report back!
sx20is 1.02d

Re: the sx20 porting thread
« Reply #1215 on: 16 / April / 2011, 09:43:20 »
here is the new exmeminfo file from the one you gave me last night philmoz

it has some data in it :)

edit: also noted that reyalp put in the exmem files into trunk for sx20 even though i'm not done testing yet....
that won't hurt anything will it?
« Last Edit: 16 / April / 2011, 09:49:57 by bdasmith »
sx20is 1.02d

Re: the sx20 porting thread
« Reply #1216 on: 16 / April / 2011, 10:14:37 »
I installed the latest 1146 build this morning and now video work great and the camera doesn't crash either. I think Phil as finally found a fix.  :)
SX20 1.02d

Re: the sx20 porting thread
« Reply #1217 on: 16 / April / 2011, 10:45:50 »
I installed the latest 1146 build this morning and now video work great and the camera doesn't crash either. I think Phil as finally found a fix.  :)

Hey there Wowsers,

yes, Philmoz has completely fixed the startup crashes with the patch that he introduced and is now standard in 1146 for the sx20.

the other thing we are playing with now is Exmem...a different way of the camera using the internal memory.  this is what was causing the video to not want to record.  It is not working smoothly yet but will get there.
sx20is 1.02d


*

Offline f_m_b

  • **
  • 71
Re: the sx20 porting thread
« Reply #1218 on: 16 / April / 2011, 12:35:44 »
... what does that patch do, f_m_b?
Only the changes i made for the local versions for exmem at: link

I see you checked in the same changes i do, but you have used 4MB and not only 2MB like i do.
Also you set the CAM_STARTUP_CRASH_FILE_OPEN_FIX for 1.02d. EDIT: this is for all sx20. Thanks.

Could you please set CAM_STARTUP_CRASH_FILE_OPEN_FIX also for 1.02b and also the changes for sx20 like there (i tested it with 2MB and 4MB)?

I don't understand the problem with the video.
When i use video with "Video Mode" [Default] and "Video Quality" up to 99 then all works fine. With exmem and without exmem settings.
When i use video with "Video Mode" [Quality] then i have the same problem like bdasmith. With exmem and without exmem settings.

Why do you think, this is a problem with memory?

Frank

SX20 1.02b
« Last Edit: 16 / April / 2011, 12:39:33 by f_m_b »
Greetings Frank
SX20 (1.02b)

*

Online reyalp

  • ******
  • 13673
Re: the sx20 porting thread
« Reply #1219 on: 16 / April / 2011, 14:25:22 »
edit: also noted that reyalp put in the exmem files into trunk for sx20 even though i'm not done testing yet....
that won't hurt anything will it?
It's not turned on by default, so it should be fine. Just makes it easier for anyone else to experiment with it if they want.
Don't forget what the H stands for.

 

Related Topics